fbpx Hyppää sisältöön

Poets of Today – Voices of Tomorrow -hankkeeseen etsitään nuoria runoilijoita sekä taiteellisen tiimin jäseniä

Poets of Today – Voices of Tomorrow eli tuttavallisemmin ”PoT-VoT” on slovenialaisten, puolalaisten,  unkarilaisten, serbialaisten sekä suomalaisten kulttuuritoimijoiden yhteistyöprojekti, joka tuo runoutta kouluihin, lähemmäs nuoria ja paikallisia yhteisöjä. Suomessa hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. 

Jokaisessa hankemaassa neljän hengen taiteellinen tiimi työskentelee kymmenen runoilijan ja kahdenkymmenen opettajan kanssa. Tavoitteena on saada yhteensä yli 5 000 nuorta runouden pariin. Taiteellisessa tiimissä ovat jo mukana dramaturgi Maarit Mäkinen ja hankkeen päärunoilija Harri Hertell. Hanke alkaa syksyllä 2022 ja päättyy vuoden lopussa 2024.

Haemme nyt jäsenistöstämme kahta organisaatiosta toteuttamaan hanketta Suomessa. Jäsenorganisaatio nimeää henkilön hankkeen taiteelliseen tiimiin ja muodostaa paikallisen tukitiimin.

Taiteellinen tiimi suunnittelee hankkeen taiteellisen toiminnan ja kouluttaa runoilijat (2 x runoilijoiden ja opettajien koulutusta) sekä 4-6 kouluvierailua (runoilija & taiteellisen tiimin vastaava). Tiimiläiset järjestävät kirjallisuustapahtuman omassa kaupungissaan (Poetry walk). Taiteellinen tiimi pääsee kirjoittamaan uuden menetelmän ja osallistumaan runoteosten tekemiseen (toinen julkaistaan Frankfurtin kirjamessuilla). Taiteellisen tiimin osalta hankkeeseen kuuluu myös työskentelyä kumppanimaissa. Taiteelliseen tiimiin valittavien henkilöiden taustaorganisaatioiden tulee olla Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäseniä ja jäsenorganisaatioiden tulee tarjota taiteellisen tiimin jäsenelle myös tukitiimi omasta organisaatiosta. Jäsenorganisaarioilta edellytetään vahvaa kokemusta kouluyhteistyöstä. 

Taiteellinen tiimi tekee hankkeen aikana yhteensä viisi ulkomaanmatkaa, joista ensimmäinen on 7.–12.11.2022 Sloveniaan, Ljubljanaan. Loput hankkeeseen kuuluvat ulkomaan matkat ovat neljän päivän mittaisia ja suuntautuvat Serbiaan, Unkariin, Puolaan ja uudelleen Sloveniaan. Taiteellinen tiimi valmaistautuu ja osallistuu mainittuihin hanketapaamisiin Euroopassa yhdessä liiton projektitiimin kanssa.

Palkkio jäsenorganisaatiolle hankkeeseen osallistumisesta on 15 000 euroa. 

Hanke on upea mahdollisuus tulla mukaan edistämään sanataidetta ja runoutta paikallisesti ja Euroopan viitekehyksessä, mahdollisuus tuoda oma organisaatio tietoisuuteen kansainvälisesti ja tulla luomaan uutta.

Haku päättyy 23.6.2022. Hakijoille ilmoitetaan valinnoista 12.7.2022 mennessä.

Täytä hakemus osoitteessa https://q.surveypal.com/PotVot-taiteellisen-tiimin-haku

Olisitko sinä etsimämme runoilija? 

Hankkeeseen valitut runoilijat koulutetaan esiintymään kouluissa. He pääsevät työskentelemään yhdessä opettajien ja nuorten kanssa runouden parissa, osallistumaan runoteosten tekemiseen sekä osaksi uuden metodin luomista. Runoilijat osallistuvat myös runouteen liittyvien tapahtumien, kouluissa pidettävien runopäivien sekä kaupungille kaikkien iloksi tuotavien runokävelyiden järjestämiseen. Kannustamme erityisesti nuoria, uransa alussa olevia runoilijoita hakemaan! Hanke on mahtava mahdollisuus verkostoitua sekä työstää omaa taidetta yhdessä päärunoilijan ja muiden runoilijoiden kanssa.

Työskentely hankkeessa sisältää seuraavat toimet (aikataulu sovitaan myöhemmin tarkemmin):

  • 2pv: yhteydenpito ja valmistelu (yhteinen starttipalaveri, yhteydenpito ja asioiden valmistelu projektin aikana) 
  • 1pv: koulutus opettajien kanssa 
  • 1pv: ”literary event workshop” 
  • 2pv: ”literary event” + valmistelupäivä 
  • 1pv: ”refresh workshop with pedagogues” 
  • 2pv: ”poetry day” koulussa + valmistelupäivä 
  • 1pv: kaksi runoa toiseen hankkeessa julkaistavaan kirjaan. 

Palkkio hankkeeseen osallistumisesta on 2500 euroa. 

Haku päättyy 14.8.2022. Hakijoille ilmoitetaan valinnoista 22.8.2022 mennessä.

Hae mukaan täyttämällä hakemus osoitteessa https://q.surveypal.com/PotVot-runoilijoiden-haku

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä:

Ninni Pehkonen, koordinaattori
ninni.pehkonen@lastenkulttuuri.fi
p. 040 800 7296

Aleksi Valta, toiminnanjohtaja
aleksi.valta@lastenkulttuuri.fi
p. 040 820 5425

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.