fbpx Hyppää sisältöön

Lapsen oikeuksien viikko

Lapsen oikeuksien vuoden 2022 teemana on lapsen oikeus turvallisuuteen

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 14.-21.11.2022.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton verkosto on mukana Lapsen oikeuksien viikolla. Viestinnän teeman mukaisesti liitto nostaa esiin muun muassa sitä, miten taiteella ja kulttuurilla voidaan lisätä lasten ja nuorten turvallisuuden tunnetta.

“Lastenkulttuuri lisää taiteen keinoin lasten ja nuorten turvallisuudentunnetta ja tulevaisuususkoa, mikä on juuri tässä maailmantilanteessa erittäin tärkeää. Lasten ja nuorten voi olla vaikeaa käsitellä omia tunteita ja pelottavia kysymyksiä (esim. ilmastokriisiin, sotiin yms liittyen) suoraan puhumalla. Laadukas ja ammattimainen lastenkulttuuritoiminta tarjoaa turvallisen tilan, jossa lapset ja nuoret voivat osaavan aikuisen kanssa käsitellä vaikeitakin aiheita ja ilmaista itseään ja tunteitaan taiteen avulla”.

Kuva: Anu Pynnönen

Lastenkulttuurin verkoston jäsen, tule mukaan Lapsen oikeuksien viikolle!

Lapsen oikeuksien viikko kutsuu pohtimaan ja pitämään ääntä lapsen oikeudesta turvallisuuteen, taiteeseen ja kulttuuriin!

  1. Luo sisältöä sosiaaliseen mediaan Lapsen oikeuksien viikolla. Lisää oheen tunnisteet @lastenkulttuuri, #lastenkulttuuri / #barnkultur, jotta voimme jakaa sisältöä eteenpäin. Voit tägätä myös @lapsenoikeudet, #lapsenoikeuksienviikko / #veckanförbarnetsrättigheter sekä #MunTurvallisuus #SunTurvallisuus / #MinTrygghet #DinTrygghet
  2. Tykkää, jaa ja kommentoi lastenkulttuurin verkoston sosiaalisen median sisältöä. Yhdessä olemme enemmän!

Viestintämateriaalit

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton viestintäkampanja nojaan laajempaan Lastensuojelun Keskusliiton ylläpitämään Lapsen oikeuksien viikon kampanjaan. Lue lisää lapsenoikeudet.fi sivulta.

Käytämme viestinnässämme Lapsen oikeuksien viikon visuaalisia materiaaleja ja tunnuksia. Löydät ne Lapsen oikeuksien viikon sivulta. / Du hittar material på svenska på sidan Kommunikationsmaterial


YK:n lapsen oikeuksien sopimus on maailman laajimmin hyväksytty ihmisoikeussopimus. Sopimus tuli Suomessa voimaan 1991. YK:n Lapsen oikeuksien päivä 20.11. on Suomessa vakiintunut liputuspäivä. Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 14.–20.11.2022, ja tänä vuonna sen teemana on lapsen oikeus turvallisuuteen.  

Kansalliseen lapsen oikeuksien viestintäverkostoon kuuluu valtion ja kirkon toimijoita sekä lapsi- ja nuorisojärjestöjä, kuten Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Verkostoa koordinoi Lastensuojelun Keskusliitto ja sitä ohjaa lapsiasiavaltuutettu.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.