Hyppää sisältöön

Taidetta eskareihin

Taidetta eskareihin – hankkeessa viedään esikouluihin kulttuuria ja taidetta osallisuuteen perustuvalla toimintamallilla ammattitaitoisten taidekasvattajien toteuttamana. Hanke on uusi avaus taiteen alalla, joka edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, osallisuutta, keskinäistä kunnioitusta ja kestävää kehitystä.

Taidetta eskareihin -työpajoissa eskarilaiset pääsevät tutustumaan eri taidelajeihin. Taiteenlajit ovat ympäristötaide, draama/teatteri, tanssi, kuvataide ja musiikki. Työpajavideoiden vinkkien avulla opettajat ja muut varhaiskasvatuksen tekijät voivat toteuttaa lapsille oman työpajansa.

Luontoteemaiset työpajat eri taiteenlajeissa

Kutkuttaako taide? Tekisikö mieli heittäytyä yhdessä luovaksi?

Työpajojen avulla voit saada vinkkejä ryhmätyöskentelyyn ja yhteiseen tekemiseen. Tarjolla on 4 työpajaa, joiden kaikkien teemana on luonto. Tavoitteena on innostaa havainnoimaan ja arvostamaan ympäristöä. Samalla pohditaan omaa luontosuhdetta. Taiteenlajeina ovat teatteri, tanssi, kuvataide ja musiikki. Voit itse valita missä järjestyksessä pajat toteutat tai voit valita yksittäisiä harjoituksia mukaasi. Saat videoilla ideoita myös jatkotyöskentelyyn.

Taidetta eskareihin – Teatteri
Taidetta eskareihin – Kuvataide
Taidetta eskareihin – Tanssi
Taidetta eskareihin – Musiikki

Ympäristötaiteen työpajat

Ympäristötyöpaja – Äänien maailma

Työpajan ideana on antaa lapsille mahdollisuus pohtia ympäristöä ja ympäristössä kuuluvia ääniä visuaalisella ja kokemuksellisella tavalla. Äänet vaikuttavat siihen miten tulkitsemme ja toimimme ympäristössämme.

Havainnollistamalla ääniä ja niiden piirteitä, opimme kuuntelemaan ja ymmärtämään paremmin ympäristöä ja meidän ihmisen paikkaa siinä.

Sound and sand workshop (in english)

The idea of ​​the workshop is to give children the opportunity to reflect on the environment and the sounds in the environment in a visual and experiential way. Sounds affect how we interpret and operate in our environment.

By illustrating sounds and their features, we learn to listen and better understand the environment and our human place in it.


Harrasta kotona -materiaalit esikouluun

Alta löydät Harrasta kotona -sivuilta eskareille poimittuja vinkkejä taide- ja kulttuuritekemiseen vinkkejä. Hae lisää ideoita Harrasta kotona -sivuilta.

Kerää itsellesi kassillinen lähimetsän kauneimpia aarteita – käpyjä, oksia, kiviä, kukkia ja lehtiä ja sommittele niistä ympyrän muotoinen mandala.
Ikäsuositus: Sopii kaikille.
Julkaisija: Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX

Tee pienoismetsä lasipurkkiin.
Ikäsuositus: yli 3 v.
Julkaisija: Suomen 4H-liitto

Lasten kevätseurantakortti.
Ikäsuositus: Yli 6 vuotta
Julkaisija: Luonto-Liitto

Värinauttien Värisuunnistus

Värinauttien värikkäillä sivuilla on erilaisia luontoon liittyviä tehtäviä, kuten vuodenaikabingoja ja värisuunnistuksia.
Ikäsuositus: Kaikenikäiset
Julkaisija: Värinautit

Espoon kuvataidekoulu vinkit eskareille

Kuvataide, Kuvataiteen esikoulu, 5–6-vuotiaat
Käsityö, Muotoilun esikoulu, 5–6-vuotiaat
Julkaisija: Espoon kuvataidekoulu

Ilo kasvaa ulkona -toimintamallissa lapset liikkuvat monipuolisesti lähiluonnossa. Luonto tarjoaa mahdollisuuksia leikkiin, oppimiseen, vuorovaikutukseen ja osallisuuden vahvistamiseen. Ilo kasvaa ulkona -toimintamalli vahvistaa lasten luontosuhdetta omakohtaisten luontoelämysten ja – kokemusten kautta. Hankkeessa pyritään lisäämään luontotoimintaa niin varhaiskasvatuksen kuin esi- ja alkuopetuksen arkeen.
Julkaisija: Suomen ympäristöopisto Sykli ja Suomen Latu


Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uusimmat uutisemme sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.