Hyppää sisältöön

Etämateriaalit eskareille

Etämateriaaleja esikouluille

Taidetta eskareihin on kesällä 2020 käynnistynyt hanke, jossa tuodaan esikouluihin kulttuuria ja taidetta ammattitaitoisten taidekasvattajien toteuttamana.

Lastenkulttuurikeskusten etämateriaaleja esikouluille
Barnkulturcenters online material för förskolor
Harrasta kotona -vinkit eskareille
Muita vinkkejä eskareille

Eskarifestarit-tapahtuma


Lastenkulttuurikeskusten toteuttamia etämateriaaleja esikouluille

Virtuaalinen Annantalo antaa vinkkejä taiteen kohtaamiseen nykyhetken poikkeuksellisen arjen keskellä. Virtuaalisen Annantalon #löydetäänannantalo tutustuttaa Annantalon esityksiin ja näyttelyihin ja #tehdääntaidejuttuja tarjoaa taidetyöpajoja ja muita ideoita taidekasvatuksen tueksi. 


Kulttuurikeskus ARX tuottaa omatoimimateriaaleja ja opetuspaketteja varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen käyttöön. Materiaaleista löytyy mm. Mediaväylät mediakasvatuksen verkkomateriaaleja, videovinkit taidelähtöisiin pihaleikkeihin, Muuttolinnut -taidearkku, Aistien metsäretki, Ötökkätreffit, Metsänväkeä etsimässä ja paljon muuta.
Paketit saat käyttöösi täyttämällä varauslomakkeen.


Konserttikeskus järjestää elävää musiikkia kouluihin ja päiväkoteihin. Vuosittain toteutetaan 1200–1500 konserttia ja musiikkityöpajaa eri puolilla Suomea yhteistyössä paikallisten järjestäjien kanssa.


Koulukino on valtakunnallinen elokuvakasvatusyhdistys, joka kannustaa kouluja elokuvan pariin ja tarjoaa opettajille elokuvakasvatuksen välineitä.


Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu LASTU:n arkkitehtuuria, perinteitä, kädentaitoja ja kierrätystä sisältävä monipuolinen tehtäväsivusto täydentyy viikottain uusilla vinkeillä.


Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot järjestetään Oulussa 3.5.–6.6.2021Osittain virtuaalisesti toteutettava festivaali tuo paitsi Ouluun myös ihan kaikkialle kirjailija- ja kuvittajavieraita, näyttelyelämyksiä, sanataidepajoja, esityksiä, konsertteja, asiantuntijapuheenvuoroja – ja paljon muuta! Lumotut sanat järjestää Oulun lastenkulttuurikeskus.


Lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssi on lasten oma festivaali, joka järjestetään vuosittain Seinäjoella. Ohjelmaa järjestetään sekä livenä että verkossa. 


Virtuaalisen Rullan Metsänpeitto-näyttelyn virtuaalikierroksella pääsette seikkailulle Tapiolaan, metsänkuninkaan maille ja kuulette tarinoita ja uskomuksia metsän väestä, kuten Tapiosta, Sinipiiasta ja Näkistä. Virtuaalisesta Rullasta löytyy myös virtuaalisia satutunteja, työpajoja, ohjeita ja puuhakortteja.


Sagalund tuottaa lastenkulttuurikeskukseen, museoon tai lähihistoriaan liittyviä digimateriaaleja.


Turun Seikkailupuiston teatteri löytyy verkosta.


Lastenkulttuurikeskus Verso on Varkauden kaupungin ja Soisalo-opiston alaisuudessa toimiva, kuntien muodostama verkostomuotoinen lastenkulttuurikeskus.


Online material för förskolor

I Luckans materialbanken finns material och kulturinnehåll som riktar sig barn, barnfamiljer och professionella som arbetar med barn. Material kan ses online eller laddas ner kostnadsfritt.

Rimcirkus / Ordkonst med Lotta Sanhaie:
Häng med på en ordkonstlektion med Lotta Sanhaie.
Vi rimmar och ramsar tillsammans och ordkonstlärare Lotta Sanhaie berättar berättelser om mjukisdjur och delar ut en ordkonstuppgift till tittaren.

Ordkonstlektionen är riktad till barn under skolåldern.


Harrasta kotona -materiaalit eskareille

Harrasta kotona -sivuilta löytyy eskareille vinkkejä 8 eri taiteenalan alta sekä Esitystallenteita ja virtuaalivierailuita. Olemme keränneet tähän sivuilta muutamia vinkkejä. Hae lisää ideoita Harrasta kotona -sivuilta.

Kerää itsellesi kassillinen lähimetsän kauneimpia aarteita – käpyjä, oksia, kiviä, kukkia ja lehtiä ja sommittele niistä ympyrän muotoinen mandala.
Ikäsuositus: Sopii kaikille.
Julkaisija: Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX

Tee pienoismetsä lasipurkkiin.
Ikäsuositus: yli 3 v.
Julkaisija: Suomen 4H-liitto

Lasten kevätseurantakortti.
Ikäsuositus: Yli 6 vuotta
Julkaisija: Luonto-Liitto

Värinauttien Värisuunnistus

Värinauttien värikkäillä sivuilla on erilaisia luontoon liittyviä tehtäviä, kuten vuodenaikabingoja ja värisuunnistuksia.
Ikäsuositus: Kaikenikäiset
Julkaisija: Värinautit


Vinkkejä eskareiden taidetekemiseen

Espoon kuvataidekoulu vinkit eskareille

Kuvataide, Kuvataiteen esikoulu, 5–6-vuotiaat
Käsityö, Muotoilun esikoulu, 5–6-vuotiaat
Julkaisija: Espoon kuvataidekoulu

Ilo kasvaa ulkona -toimintamallissa lapset liikkuvat monipuolisesti lähiluonnossa. Luonto tarjoaa mahdollisuuksia leikkiin, oppimiseen, vuorovaikutukseen ja osallisuuden vahvistamiseen. Ilo kasvaa ulkona -toimintamalli vahvistaa lasten luontosuhdetta omakohtaisten luontoelämysten ja – kokemusten kautta. Hankkeessa pyritään lisäämään luontotoimintaa niin varhaiskasvatuksen kuin esi- ja alkuopetuksen arkeen.
Julkaisija: Suomen ympäristöopisto Sykli ja Suomen Latu


Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.