Hyppää sisältöön

Työpajat eskareille

Taidekasvattajien toteuttamat työpajat esikouluille

Taidetta eskareihin on kesällä 2020 käynnistynyt hanke, jossa tuodaan esikouluihin kulttuuria ja taidetta ammattitaitoisten taidekasvattajien toteuttamana.

Työpajavideoiden avulla opettajat ja muut varhaiskasvatuksen toteuttajat voivat järjestää lapsille tutustumisen eri taiteenlajeihin, ja toteuttaa lapsille oman työpajan. Taidetta eskariin -hankkeeseen valikoitui monitaiteisen asiantuntijaryhmän avulla taiteenlajeiksi draama/teatteri, tanssi, kuvataide, musiikki ja ympäristöpaja.

Työpajoissa nähtävä toiminta on lapsilähtöistä, saavutettavaa, tasa-arvoista ja ammattilaisten toteuttamaa.

Taide-työpajavideoiden kautta taidekasvattajien toteuttamat menetelmät ovat kaikkien esikoulujen henkilöstön katsottavana ja vapaasti käytettävissä. Hankkeen myötä tuodaan materiaaleja, työtapoja ja kulttuurikasvatuksen välineitä esikoulualaisten arkeen.


1. Luontoteemaiset työpajat eri taiteenlajeissa (teatteri, kuvataide, tanssi ja musiikki)

Kutkuttaako taide? Tekisikö mieli heittäytyä yhdessä luovaksi?

Työpajojen avulla voit saada vinkkejä ryhmätyöskentelyyn ja yhteiseen tekemiseen. Tarjolla on 4 työpajaa, joiden kaikkien teemana on luonto. Tavoitteena on innostaa havainnoimaan ja arvostamaan ympäristöä. Samalla pohditaan omaa luontosuhdetta. Taiteenlajeina ovat teatteri, tanssi, kuvataide ja musiikki. Voit itse valita missä järjestyksessä pajat toteutat tai voit valita yksittäisiä harjoituksia mukaasi. Saat videoilla ideoita myös jatkotyöskentelyyn.

Taidetta eskareihin – Teatteri
Taidetta eskareihin – Kuvataide
Taidetta eskareihin – Tanssi
Taidetta eskareihin – Musiikki

2. Ympäristötaiteen työpajat

Ympäristötyöpaja – Äänien maailma

Työpajan ideana on antaa lapsille mahdollisuus pohtia ympäristöä ja ympäristössä kuuluvia ääniä visuaalisella ja kokemuksellisella tavalla. Äänet vaikuttavat siihen miten tulkitsemme ja toimimme ympäristössämme.

Havainnollistamalla ääniä ja niiden piirteitä, opimme kuuntelemaan ja ymmärtämään paremmin ympäristöä ja meidän ihmisen paikkaa siinä.

Sound and sand workshop (in english)

The idea of ​​the workshop is to give children the opportunity to reflect on the environment and the sounds in the environment in a visual and experiential way. Sounds affect how we interpret and operate in our environment.

By illustrating sounds and their features, we learn to listen and better understand the environment and our human place in it.


Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uusimmat uutisemme sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.