Hyppää sisältöön

Youth learning through Arts

Youth learning through Arts (2021 )

Keväällä 2021 käynnistyneessä, kaksivuotisessa Youth learning through Arts -hankkeessa on Suomesta mukana myös Luonto-Liitto. Sloveniasta hankekumppaneina ovat nuorisokulttuurikeskus Pionirski Dom ja kulttuuriyhdistys Impro sekä Puolasta Malopolski-instituutti ja taidekeskus Cricoteka.

Hanke yhdistää taidelähtöiset menetelmät nuorisotyöhön ja tuo luovan sektorin työkaluksi nuorisotyöntekijöille, jotka käsittelevät erilaisia nuorille tärkeitä aiheita ja kysymyksiä yhdessä nuorten kanssaan. Hankkeen aikana nuorisotyöntekijät oppivat taidekasvattajilta ja toisinpäin. 

Hanke tuottaa kuusi taidemenetelmillä toteutettua työpajaa nuorille kolmessa maassa, kaksi kussakin maassa. Kuten aina, Erasmus+ hankkeessa keskiössä on oppiminen. Nuorisojärjestöjen ja nuorten kanssa oppimisen lisäksi hankkeessa opitaan eri taidemuodoista. Suomessa fokuksessa on ympäristötaide, Sloveniassa improvisaatio ja Puolassa saavutettavuus. Hankkeessa myös järjestetään koulutusjaksot kaikissa kolmessa hankkeeseen osallistuvassa maassa. Koulutuksissa käsitellään kunkin maan teemoja taidekasvattajien ja nuorisotoimijoiden kanssa.

Keväällä 2021 suomalaisille taidekasvattajille avattiin haku koulutusjaksoille ja haku on auki 15.6. asti. Lastenkulttuurikeskuksille haku ympäristötaidemenetelmien toteuttamiseen päättyi 15.5. 

Lisätietoa Erasmus+ -ohjelmasta: www.oph.fi/erasmusplus

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uusimmat uutisemme sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.