fbpx Hyppää sisältöön

Kevätpäivät 2022 puhujat

Puhujat ja esiintyjät

Otto Tähkäpää

Otto Tähkäpää on tulevaisuudentutkija sekä Tulevaisuuskoulun perustaja ja johtaja. Tähkäpään työ tulevaisuuskasvatuksen kentällä on palkittu niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Hän on perehtynyt erityisesti työn, osaamisen ja oppimisen tulevaisuuksiin. Tähkäpää on myös tuore esikoiskirjailija, jonka teos Telin tutkimusmatka tulevaisuuksiin on tiettävästi maailman ensimmäinen lapsille tarkoitettu tietokirja tulevaisuuksien tutkimisesta.

Pekka Paappanen

Vuoden 2020 rehtorina palkittu Pekka Paappanen on toiminut uransa aikana muun muassa luokanopettajana, erityisopettajana, aineenopettajana, opetuspäällikkönä, kouluttajana, sivistystoimenjohtajana sekä yli 15 vuotta yhtenäiskoulun rehtorina. Paappanen tunnetaan myös innokkaana positiivisen johtamisen ja monipuolisten kumppanuuksien puolestapuhujana.

Simo Nieminen

Simo Nieminen (FM) on sanataidekasvattaja-räppäri-musiikkituottaja, joka tekee lasten ja nuorten sanataide- ja räppityöpajoja sekä lukutaitotyötä päivätöikseen. Lisäksi Nieminen tekee aktiivisesti musiikkia Suurimot ja Gynä ja Rike -kokoonpanoissa.

Kirsi Naukkarinen

Kirsi Naukkarinen toimii yhteyspäällikkönä Opetushallituksessa Liikkuvat -ohjelmissa (Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu, Liikkuva opiskelu). Kirsi vastaa työssään muun muassa valtakunnallisten yhteistyöverkostojen koordinoinnista. Harrastusten ja kerhotoiminnan edistäminen sekä paikallistason yhteistyö ovat keskeisiä toimenpiteitä myös Liikkuvat -ohjelmien toiminnassa.

Maija Hansen

Maija Hansen on lapsikeskeisen palvelumuotoilun asiantuntija Pelastakaa Lapset ry:ssä, ja toimii Lapsilta opittua- hankkeessa suunnittelijana. Maija on palvelumuotoilun moniosaaja.

Susanne Ylönen

Susanne Ylönen on lastenkulttuuriin erikoistunut taidekasvatuksen yliopistonopettaja. Hänen tutkimusintressinsä ulottuvat kauhun estetiikasta kulttuuriseen lukutaitoon. Vuosina 2018-2021 hän osallistui euroopanlaajuisen kulttuurisen lukutaidon opintopaketin kehittämiseen osana DIALLS-hanketta.

Emilia Piitulainen

Emilia Piitulainen toimii Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastossa ylitarkastajana ja on yksi Harrastamisen Suomen mallin esittelijöistä. Emilia innostuu luonnossa liikkumisesta sekä toiminnallisesta harjoittelusta. 

Elsa Mantere

Elsa Mantere toimii Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastossa ylitarkastajana ja on yksi Harrastamisen Suomen mallin esittelijöistä. Palloilu- ja talvilajit ovat erityisen lähellä Elsan sydäntä sekä itse harrastettuna että katsomosta kannustaen.

Maarit Mäkinen

Maarit Mäkinen (YTM) on Taidetestaajat-koordinaattori Suomen lastenkulttuurikeskusten liitossa. Hän on työskennellyt liitossa kulttuurikasvatussuunnitelmien parissa vuodesta 2017 saakka. Maarit edistää työssään myös lastenkulttuurin saavutettavuutta sekä taidekasvatuksen yhdenvertaisuutta valtakunnallisesti. Maarit on sydämeltään kirjoittaja.

Ira Vihreälehto

Ira Vihreälehto (FM) toimii Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran erityisasiantuntijana ja on taustaltaan historian ja yhteiskuntaopin opettaja, oppi- ja tietokirjailija. Ira on kiinnostunut esimerkiksi vaietusta kulttuuriperinnöstä ja lasten ja nuorten osallisuuden vahvistamisesta.

Leena Marsio

Leena Marsio (MuM) toimii erikoisasiantuntijana Museovirastossa ja koordinoi työkseen Unescon yleissopimusta aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta. Työssään hän toimii niin käsityöläisten, runonlaulajien, koskenlaskijoiden kuin kepparityttöjen parissa. Leenan kiinnostuksen kohteita ovat elävä perintö ja sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Ennen Museovirastoa Leena on työskennellyt kulttuurin ja kehityshankkeiden parissa niin Suomessa kuin maailmallakin.

Joonas Keskinen

Joonas Keskinen työskentelee Suomen lastenkulttuurikeskusten liitossa Taidetestaajat-toiminnan päällikkönä. Hän on työskennellyt monipuolisesti kulttuurikasvatusohjelmien parissa lähes 15 vuoden ajan niin työpajaohjaajana, esiintyvänä taiteilijana, tilaajana, tuottajana kuin koordinaattorinakin. Keskinen on lapsesta saakka ollut innostunut taiteen tarjoamista lähes rajattomista mahdollisuuksista kokea ja tuntea sekä toteuttaa ideoita ja haluaa, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus innostua yhtälailla.

Katja Kähkönen

Kähkönen työskentelee nukketeatteri- ja yhteisötaiteilijana, taidekasvattajana ja kulttuurituottajana ensisijaisesti Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:ssa ja Kulttuurikeskus PiiPoossa. Hänellä on kokemusta työskentelystä yhdessä julkisen sektorin, yritysmaailman, yhdistysten, eri ikäisten ja kulttuuritaustaisten ihmisten kanssa Suomessa ja ulkomailla. Kähkönen suorittaa kulttuurialan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Kulttuurihyvinvoinnin koulutuksessa Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa. Opinnäytetyössään hän arvioi lasten osallisuuden kokemuksia ja niiden mahdollistamista taiteen keinoin.

Norrena Juho

Opetuspäällikkö, Lapuan kaupunki

Iina Berden 

Neuvotteleva virkamies, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Kulttuuri- ja taidepolitiikan osasto (KUPO), Taiteen ja kulttuuriperinnön vastuualue (TAKU)

Savinainen Niko

Liikunta- ja nuorisotoimen päällikkö, Lapuan kaupunki

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.