fbpx Hyppää sisältöön

Foorumin esiintyjät

Mauno Järvelä: Perinteen siirtyminen ennen ja nyt

Mauno Järvelä on monella kunnianosoituksella huomioitu kaustislainen pelimanni ja pedagogi, jonka luoma Näppäripedagogiikka on turvannut soittoperinteen uusien harjoittajien virran 1980-luvulta lähtien ja vienyt niin Suomen musiikkikasvatuskentälle kuin maailmalle sanomaa omien perinteiden pedagogisesta merkityksestä ja taiteen ja kulttuurin kuulumisesta kaikille.

Leena Marsio: Unescon sopimus ja lastenkulttuuri

Museoviraston erityisasiantuntija Leena Marsio kertoo, mitä lastenkulttuurin tekijän on hyvä tietää Unescon aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksesta ja mitä mahdollisuuksia ja näkökulmia se antaa lastenkulttuurityön arkipäivään.

Tine Winther: Storytelling as a tool in work with children and young people

Foorumin kansainvälinen vieras Tine Winther on tarinankertoja, tarinapedagogi ja Etelä-Ruotsin Ljungbyssä toimivan Sagobygdenin johtaja. Tarinankerrontamuseosta, ‑festivaalista ja monenlaisista ympäristöön leviävistä toimista ja hankkeista koostuva Sagobygden pääsi vuonna 2018 Unescon hyvien suojelukäytänteiden rekisteriin.

Anna Morottaja: Livđen kautta omaan kieleen

Torniolainen lippokalastaja ja perinnepuuhamies Anna Morottaja on inarinsaamelaisten oman lauluperinteen livđen elvyttäjä, joka käyttää perinnettä lasten kielipesätoiminnassa äärimmäisen uhanalaisen inarinsaamen kielen turvaamisessa.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.