fbpx Hoppa till innehåll

Förbundet

Förbundet i korthet

Förbundet för barnkulturcenter i Finland är en riksomfattande centralorganisation för barnkulturaktörer. Vi arbetar för att varje barn och ungdom ska ha möjlighet att delta i och uppleva högklassig konst- och kulturverksamhet.Förbundet i korthetFörbundet för barnkulturcenter i Finland är en riksomfattande centralorganisation för barnkulturaktörer. Vi arbetar för att varje barn och ungdom ska ha möjlighet att delta i och uppleva högklassig konst- och kulturverksamhet.

Förbundets strategi

Förbundets vision är att barnets rätt till kultur och konst uppfylls.

Förvaltning och förvaltningsorgan

På sidan Förvaltning och förvaltningsorgan kan du läsa om hur Förbundets styrs.

Styrelsen

Organisationens styrelse förbereder de ordinarie mötena, handhar och övervakar föreningens resurser, representerar föreningen, anställer och avskedar föreningens fast anställda, utnämner arbetsgrupper och ger utlåtanden i frågor som berör föreningen.

Medlemskap i olika organisationer

Enligt förbundets strategi främjar förbundet barnkulturens verksamhetsförutsättningar genom att bedriva påverkansarbete inom områdena konst och kultur samt genom att utveckla barnkultur över de administrativa gränserna och sprida information om vilken nytta barn och unga har av kultur och konst. 

Evenemang och kampanjer

Praktikplats inom barnkultur?

Föreningen för barnkulturcenter i Finland är den nationella paraplyorganisationen för barnkulturaktörer. Medlemmarna är verksamma i olika delar av Finland. Du kan höra dig för om en eventuell praktikplats på något av de medlemscenter som listas på sidan.

Förbundets grafiska material

Dela på sociala medier:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.