fbpx Hoppa till innehåll

Gör en egen kulturläroplan

Gör en egen kulturläroplan

Webbplatsen Kulttuurikasvatussuunnitelma.fi är ett avgiftsfritt verktyg för utarbetande av en kommunal eller regional kulturläroplan. På webbplatsen får man veta vilken nytta barn och unga, undervisningsväsendet och kulturaktörer kan ha av en gemensam plan. Konkreta tips, råd och länkar ger vägledning i kartläggningen av alternativ i kommuner och regioner av olika storlek för att sammanställa en gemensam plan. Under planeringsarbetet antecknar man vilken kultur eller konstart som tas upp i vilken årskurs, vilka arbetssätt som ingår och vem man samarbetar med.

Nättjänsten står till allas förfogande. Till exempel kommunens kultursekreterare, kulturkontaktlärare, producenter av barnkultur eller en arbetsgrupp för kulturfostran kan använda webbplatsen som ett verktyg i arbetet med en kulturläroplan. Målet är en färdig, gemensam plan som omfattar alla årskurser i hela kommunen eller regionen. Den färdiga planen kan sparas, laddas upp, skrivas ut och delas via webbplatsen.

Nättjänsten utarbetades år 2015 som ett samarbete mellan Förbundet för barnkulturcenter i Finland och Föreningen för kulturarvsfostran i Finland med stöd från Utbildningsstyrelsen, Kommunförbundet och Centret för konstfrämjande.

Webbplatsen Planforkulturfostran

Nettisivuille_kulttuurikasvatussuunnitelma_Janina

Taidekaari heter Tammerfors stads egen kulturläroplan. Alla stadens sjundeklassister besöker konstmuseum varje år.

Dela på sociala medier:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.