fbpx Hoppa till innehåll

Konst och kultur som hobbyverksamhet i skolorna

Konst och kultur som hobbyverksamhet i skolorna

Spetsprojekt 4 i statsminister Sipiläs regeringsprogram är Konst och kultur görs tillgängligare. Målet är att göra kulturen till en del av barnens vardag, öka barns och ungdomars kreativitet samt att göra konsten och kulturen tillgängligare.

Den ojämna tillgången till grundläggande konstundervisning och barnkultur inom konstens olika områden ska åtgärdas i landets olika delar. Åtgärderna inom spetsprojektet ger barn och unga mer likvärdiga möjligheter att ta del av konst och kultur. För barn och unga innebär dessa möjligheter också att deras kreativa förmåga och kulturkompetens stärks och deras inlärningsförutsättningar förbättras.

En av åtgärderna är möjligheten att utöva konst- och kulturhobbyer i skolan. Spetsprojektet utökar den regelbundna konst- och kulturverksamheten och barnens möjligheter till egen hobbyverksamhet i skolans lokaler. Samtidigt effektiveras användningen av skolornas lokaler efter skoldagens slut.

Statsminister Sipiläs regeringsprogram

Regeringsprogrammets handlingsplan

Dela på sociala medier:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.