fbpx Hoppa till innehåll

Konstfostran för småbarn

Konstfostran för småbarn

Konstfostran för småbarn riktas av tradition till barn i daghem och förskola. På 2000-talet har babykulturen varit på frammarsch och lett till nya verksamhetsformer inom konstfostran för småbarn, ofta genom verksamhet i samarbete med bl.a. barnrådgivningarna. Barnkulturcentren runt om i Finland ordnar tillsammans med sina samarbetsparter verksamhet med olika typer av konstinnehåll, både som enskilda verkstäder och som långvarigare helheter.

Läs mer om metodhandböcker för småbarnsfostran här


I Kultane-rådgivningen följer konstens och kulturens metoder med under barnets utveckling och uppväxt samt i stödet till familjer ända från graviditeten till förskolebarnens hälsogranskningar. Kultane förenar kultur, konst och rådgivningsarbete till ett modernt rådgivningskoncept. Foto: Päivi Setälä.

äänimaalaamo_Louhimo_KuvaajaEetuKevarinmäki02
I ljudmåleriverkstaden, i ett rum med stämningsfull belysning byggs långsamt ett ljudlandskap upp när deltagarna turvis tillför sin egen färg i ljudlandskapet. Ljudmåleriverksamheten har utvecklats i Barnkulturcentret Louhimo i Seinäjoki. Foto: Eetu Kevarinmäki.

poikahuovuttaa_IlonaOllikkala
TAIKAVA-projektet (konstfostrare inom småbarnsfostran) är ett utvecklingsprojekt för småbarnsfostran och kulturtjänster i Vanda. Under det tvååriga försöket har tio daghem en anställd konstpedagog, som introducerar nya metoder till stöd för barnens uppväxt, utveckling och inlärning.

Dela på sociala medier:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.