fbpx Hoppa till innehåll

Skolornas filmvecka

Skolornas filmvecka är en kostnadsfri temavecka kring filmfostran, som riktar sig till alla grundskolor i Finland. Filmveckan firas nationellt den 4–10 oktober 2021. Materielet finns på nätet och är gratis att använda.

Skolornas filmvecka erbjuder ett högklassigt svenskspråkigt material, som i år utökats för att ytterligare stöda filmfostran i svenskspråkiga skolor. Bl.a. den populära Filmtricksverkstaden samt den nya Verkstaden för emotionella färdigheter inspirerar elever i olika åldrar att möta filmen som kultur, konst och språk.

I samarbete med Finlandssvenskt filmcentrum och Walhalla rf erbjuder Skolornas filmvecka nordiska filmer samt svenskspråkigt filmpedagogiskt material att jobba med i svenskspråkiga skolor – Filmkamraten för lågklasserna och det alldeles nya Bokbiomaterialet för högklasserna.

Bekanta dig med materialet på adressen www.elokuvaviikko.fi/sv/.

Filmen fungerar som pedagogiskt verktyg och deltagandet i Skolornas filmvecka är ett ypperligt sätt att erbjuda mångsidig filmpedagogik av hög kvalitet för den egna klassen.

Dela på sociala medier:

Ni är välkomna att fira skolornas filmvecka!

Skolornas filmvecka är en temavecka kring filmfostran. Detta kostnadsfria evenemang riktar sig till elever från förskolan till årskurs 9 och firas igen den 4–10 oktober 2021.

I år är samarbetar filmveckan med svenskspråkiga Filmkamraten och erbjuder också svenskspråkigt filmpedagogiskt material!

Dela på sociala medier:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.