fbpx Hoppa till innehåll

Spetsprojektseminarier

Spetsprojektseminarier

hallituksen%20karkihanke%20logo%20fi%20lila%20rgb

Tillgängligare konst och kultur – spetsprojektseminarium
13.3.2018 Nationalmuseum, Helsingfors

Den 13 mars håller undervisnings- och kulturministeriet ett seminarium om utvecklingen av en skoldag (Extended education). Seminariernas huvudtalare är professorer Gil G. Noam Harvard (USA) och Sang Hoon Bae från Sungkyunkwa University (Sydkorea).

Utvecklingen av skoldagen i innehållet i konst, kultur och fysisk aktivitet är förknippat med de spetsprojekten i regeringsprogrammet. Syftet med seminariet är att presentera fördelarna med out-of-school verksamhet, särskilt ur barns utveckling och tillväxt, att delta från finländska aktörers synvinkel i debatten om global Extended education och att överväga möjligheterna att lägga till mångsidiga, professionellt kontrollerade aktiviteter i skolorna de närmaste åren.

Läs mer (på engelska)

Tillgängligare konst och kultur för barn och unga – spetsprojektseminarium
16.2.2017 Kiasma, Helsingfors

Undervisnings- och kulturministeriet, Tammerfors stad, Kulturcentret PiiPoo och Förbundet för barnkulturcenter i Finland arrangerade den 16 februari 2017 i Helsingfors det första seminariet om regeringsprogrammets spetsprojekt, vars syfte är att göra konst och kultur tillgängligare för barn och unga. På seminariet presenterades en del av de bästa projekten från ansökningsrundan år 2016: klubbtimmar som engagerar barn och unga, bra verksamhetsmodeller i kommunerna och erfarenheter av att integrera hobbytimmar med skoldagen i lågstadie- och högstadieskolor.

Seminariet riktades till konst- och kulturaktörer, anordnare av grundläggande konstutbildning, rektorer, lärare och kommuner som var intresserade av att ordna hobbytimmar i grundskolor.

Spetsprojektseminariets program och material hittar du här (på finska)

Dela på sociala medier:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.