fbpx Hoppa till innehåll

Den nationella Barnkulturdagen 15.5.2020 är barnkulturens gemensamma festdag

På Barnkulturdagen startar en konststafett, som går från barnkulturcenter till barnkulturcenter. Denna stafett besöker alla barnkulturcenter i Finland och uppmärksammar konst av barn och unga samt gör barns och ungas röst hörd.

Varje barns uttryckssätt via konst är värdefullt. Konst är lek, påhittighet, fantasi, glädje och kreativitet. Allt detta lyfts fram via konststafetten. Konststafettens mål är att konst av barn och unga kan ses och hittas som konstspår på de mest överraskande platser i vardagsmiljön.

Konstverken kan vara installationer i fönster, kritfigurer på gatan, ett miljökonstverk på grindstolpen, ett sånguppträdande på balkongen, popup-cirkustricks i parken eller vad barn/unga än hittar på. Konststafetten sätter igång ett konstfyrverkeri av barns och ungas konst runtom i Finland. Städer, kommuner och byar blir scener och konstgallerier för barns och ungas konst.

Var lägger du fram barn och ungas konst? Kom med och förverkliga Finlands största konstgalleri!

Konststafetten är Förbundet för barnkulturcenter i Finland och dess medlemscenters gemensamma informationskampanj. Med denna informationskampanj firas förbundets 5-årsjubileum och nätverkssamarbete. Förbundet för barnkulturcenter i Finland är takorganisation för 33 barnkulturcenter. Förbundet främjar på ett riksomfattande plan verksamhetsförutsättningarna för professionellt drivna barn- och ungdomskulturcenter samt stärker kompetensen inom och kännedomen om barnkultur i Finland. Målet är att som stöd för välfärden överallt i landet utveckla likvärdig barnkulturverksamhet.

#lastenkulttuuri #barnkultur
#lastenkulttuuripäivä #barnkulturdag
#taideviesti #konstafetten

Mer information:

Aleksi Valta
p. 040 820 5425
aleksi.valta@lastenkulttuuri.fi

logo
Dela på sociala medier:

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.