fbpx Hoppa till innehåll

Vandringsutställningar

Vandringsutställningar

Många barnkulturcenter producerar utställningar som kan flyttas och anpassas till olika kulturhus och andra lokaler. Vem som helst kan hyra dessa högklassiga utställningar som sammanställts av konstnärer och yrkespedagoger. Av vissa utställningar kan man också hyra bara en viss del. Utställningen kan monteras upp t.ex. i en galleria, ett museum, en ungdomslokal, en byagård eller en kommungård. Konstverk som ska upplevas multisensoriskt bör också beaktas när utställningen monteras upp.

Det finns monteringsanvisningar för vandringsutställningarna och ofta kan man också beställa en utbildning av det barnkulturcenter som har producerat utställningen. Utbildningen kan omfatta utställningsguidning och exempel på en verkstad som man kan utnyttja i den egna regionen. På det sättet får besökarna ut mer av utställningen.

Mer information om vandringsutställningar och kontaktinformation hittar du här (på finska).

Du kan också besöka Facebookgruppen Näyttelyitä lapsille.

sirkus

Cirkusen kom till stan är en vandringsutställning som gjorts i Tammerfors och som berättar om cirkusens historia. Utställningen visar också hur cirkusvärlden har förändrats fram till i dag.

Dela på sociala medier:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.