fbpx Hoppa till innehåll

I maj firas barnkulturen igen nationellt

Andra veckan i maj, 9 till 15 maj 2022, firas den nationella Barnkulturens vecka. Festveckan kulminerar i Barnkulturens festdag den 15 maj, som också är sjuårsjubileum för Finlands Barnkulturcenter. Under festivalveckan firas barn- och ungdomskonsten, barnkulturen och dess producenter.

Festveckans program ordnas av medlemmar i Förbundet för barnkulturcenter i Finland runt om i Finland. Under festveckan kan du testa dina färdigheter i flyktspel, njuta av utställningar och föreställningar samt släppa loss din kreativitet på verkstäder. Innehållet omfattar allt från cirkus till ordkonst och från dans till teater. Programmet riktar sig till barn, unga och familjer, men det finns även webbinarier för vuxna. Under festveckan visas även konst producerad av barn och unga. Det finns program på olika språk.

Festveckans program kan ses på: lastenkulttuuri.fi/lastenkulttuurinjuhlaviikko

Konst och kultur hör till barn och ungdomar. Vi vill lyfta fram aktörer inom barnkultur, men också påminna beslutsfattarna om att förverkligandet av barns kulturella rättigheter nu beror på de vuxnas beslut. I Finland finns ett skickligt och entusiastiskt fält av aktörer inom barnkultur, som producerar konst- och kulturtjänster för barn och tillsammans med barn. Den festvecka som nu inleds är ett bra sätt att lyfta fram barnkulturen och dess proffs och ge plats åt barnkulturen på kulturfältet, säger Aleksi Valta, verkställande direktör för Förbundet för barnkulturcenter i Finland.

Festveckan samordnas av Förbundet för barnkulturcenter i Finland, vars syfte är att trygga likvärdiga möjligheter för alla barn och ungdomar att delta i en trevlig, högklassig konstnärlig och kulturell hobby samt att producera eget konstnärligt innehåll. Förbundets 35 medlemmar producerar tillgänglig barnkultur runt om i Finland och erbjuder härmed barn och unga välbefinnande genom konst och kultur.

Festveckans kontaktpersoner och mer information:
Ninni Pehkonen, koordinator, Förbundet för barnkulturcenter i Finland, ninni.pehkonen@lastenkulttuuri.fi
Hanna Nordström, kommunikationskoordinator, Förbundet för barnkulturcenter i Finland, hanna.nordstrom@lastenkulttuuri.fi

Pressmaterial:
Festveckans materialbank                  

Dela på sociala medier:

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.