fbpx Hoppa till innehåll

Nu främjas planen för kulturfostran i kommunerna

Planen för kulturfostran är en plan för hur kultur-, konst- och kulturarvsfostran genomförs som en del av undervisningen. Planerna kan vara region- eller kommunspecifika. Planen utarbetas och förverkligas i samarbete mellan skolor och aktörer inom konst- och kulturområdet. Planen baserar sig på kommunens eget kulturutbud och kulturarv samt på barnens och de ungas självständiga verksamhet. Planen bygger på den lokala läroplanen och genomförandet av den. Planen kan kallas plan för kulturfostran, kulturstig, kulturtrappa eller kulturrutt. Enligt en utredning vi gjort behöver 51 procent (130) av respondenterna hjälp med att främja planerna.

Med stöd av Undervisnings- och kulturministeriet inleder vi ett projekt under vilket vi stöder kommunerna i utarbetandet av planer för kulturfostran och verkställandet av dem. Vi erbjuder utbildningar för de kommuner som ännu inte har någon plan för kulturfostran, ordnar webbinarier som är öppna för alla som är intresserade av planer för kulturfostran, förnyar webbplatsen planforkulturfostran.fi och producerar ny information om planerna för kulturfostran på riksnivå. I och med projektet får Finland tiotals nya, fungerande planer för kulturfostran. 

Mer information:
Eeva Laitinen
projektkoordinator
+ 358 44 2690512
eeva.laitinen (at) lastenkulttuuri.fi

Dela på sociala medier:

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.