fbpx Hyppää sisältöön

Aluevaalit 2022

Lastenkulttuuri oli mukana Suomen ensimmäisissä aluevaaleissa teemalla Kulttuurihyvinvointi kuuluu lapsille ja nuorille.

Kulttuurihyvinvointi kuuluu lapsille ja nuorille:

  • Kulttuuri ja taide ovat tärkeä osa hyvinvointia. Lastenkulttuurin palvelut ovat olennainen osa mm. neuvolatyötä, perhetyötä, lastensuojelua ja sosiaalityötä. 
  • Koronakriisin aikana ja sen jälkihoidossa tarvitaan johdonmukaisia toimia lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin turvaamiseksi.
  • Taide- ja kulttuurialan ammattilaisten yhdessä lasten ja nuorten kanssa toteuttama lastenkulttuuri edistää osallisuutta.

Mitä voimme tehdä lasten ja nuorten kulttuurihyvinvoinnin eteen?

  • Uusien hyvinvointialueiden hyvinvointisuunnitelmiin tulee kirjata tavoitteeksi, että lasten ja nuorten oikeus kulttuuriin ja taiteeseen toteutuu. Toimenpiteet tavoitteeseen pääsemiseksi suunnitellaan yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa.

EHDOKAS

Voit hyödyntää yllä olevaa tekstiä ja alla olevaa kampanjakuvaa sekä jakaa blogitekstejä vapaasti aluevaalikampanjassasi.

LASTENKULTTUURITOIMIJA

Lastenkulttuuritoimija, tämä on mainio hetki kertoa omissa kanavissanne tekemästänne työstä lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen. Voit vapaasti hyödyntää yllä olevaa tekstiä ja alla olevaa kampanjakuvaa sekä jakaa blogitekstejä viestinnässänne.

VANHEMPI, KUNTALAINEN, ÄÄNESTÄJÄ

Tiedätkö sinä, miten alueesi ehdokkaat tai oma ehdokkaasi tulee huomiomaan lasten ja nuorten kulttuuriset oikeudet vaalilupauksissaan sekä silloin, kun ehdokas tulee valituksi aluevaaleissa?


Kampanjamateriaali

Voit jakaa alla olevaa kampanjakuvaa tai blogitekstejä sosiaalisen median kanavissasi. Käytä postausten ohessa hästägejä #aluevaalit/aluevaalit2022 ja #lastenkulttuuri, sekä @lastenkulttuuri.

Aiheeseen liittyviä blogikirjoituksiamme:

Taide on osa ihmisyyttä

Lastenkulttuuri on hyvinvoinnin merkittävä ja merkityksellinen edistäjä

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.