fbpx Hyppää sisältöön

Jäseneksi

Tervetuloa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäseneksi!

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä oikeuskelpoinen, kunnan, yhdistyksen tai muun vastaavan organisaation ylläpitämä, ammattimaisesti toimiva lastenkulttuurikeskus, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja sitoutuu toteuttamaan yhdistyksen toimintasuunnitelmaa.

Liiton varsinaiseksi jäseneksi ovat tervetulleita:

  1. Ammattimaisesti toimivat lasten- ja nuortenkulttuurikeskukset. 
  2. Muunlaiset lastenkulttuurin toimijat, esimerkiksi lastenkulttuuripalveluiden tuottajat. 

Jäseneksi voidaan hyväksyä seuraavanlainen toimija:

  • Lastenkulttuurikeskuksen omistaja- tai ylläpitäjäyhteisö, esimerkiksi kunta, järjestö tai muu vastaava toimija, joka ei ensisijaisesti tavoittele taloudellista voittoa.
  • Hakija on tuottanut vähintään kaksi vuotta vakiintunutta, ammattimaista ja laadukasta lastenkulttuurikeskustoimintaa.
  • Organisaatiossa on vähintään yksi vakituinen työntekijä ja palvelua suunnitteleva, tuottava ja toteuttava henkilökunta on saanut kulttuurituotannon, taide- tai kasvatusalan koulutuksen tai työssä hankitun ammattitaidon.
  • Toimijalla on riittävät taloudelliset ja toiminnalliset resurssit toiminnan järjestämiseksi.
  • Toiminta ja taustayhteisö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.
  • Hakija tekee yhteistyötä muiden toimijoiden kuten koulujen ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten kanssa lastenkulttuuripalveluiden kehittämiseksi. 
  • Toiminta on laadukkaan lastenkulttuurin periaatteiden mukaista.

Tutustu lastenkulttuurin laatukäsikirjaan:

Varsinainen jäsen pääsee osallistumaan äänivaltaisena liiton sääntömääräisiin kokouksiin.

Jäsenhakemukset käsitellään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä, aina ennen Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton sääntömääräisiä kokouksia.

Liiton vuosikokous määrittää jäsenmaksun suuruuden. Vuonna 2021 jäsenmaksu oli 450€.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenyystyöryhmä on parhaillaan työstämässä esitystä jäsenyyskategorioiden uudistamiseksi. Esitys tuodaan liiton kevätkokoukselle huhtikuussa 2022.

Hae informaatiojäseneksi

Liiton informaatiojäseneksi ovat tervetulleita toimijat tai henkilöt, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen. Informaatiojäsen on lämpimästi tervetullut mukaan liiton kaikille avoimiin tilaisuuksiin, koulutuksiin ja tapahtumiin kuten Valtakunnalliseen lastenkulttuurifoorumiin. Informaatiojäsenet lisätään automaattisesti liiton uutiskirjelistalle, joten jäsenyyden kautta kuulee ensimmäisten joukossa tulevista tapahtumista. Informaatiojäsen ei voi osallistua sääntömääräisiin kokouksiin.

Liiton vuosikokous määrittää jäsenmaksun suuruuden. Vuonna 2021 informaatiojäsenmaksu oli 50€.

Ryhdy kannatusjäseneksi

Tahot, jotka haluavat tukea Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa, voivat ilmoittautua kannatusjäseniksi. Otathan yhteyttä aleksi.valta (at) lastenkulttuuri.fi

Liiton vuosikokous määrittää jäsenmaksun suuruuden. Vuonna 2021 kannatusjäsenmaksu oli 200€.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.