fbpx Hyppää sisältöön

Lahjoita

Edistä lasten hyvinvointia lahjoituksella!

Korona-aika on iskenyt lapsiin, nuoriin ja perheisiin kohtuuttoman kovasti. Se on lisännyt lasten yksinäisyyttä ja nuorten kokemaa ahdistusta. Sinun apuasi tarvitaan!

Lahjoita haluamasi summa MobilePaylla
Lahjoitusnumero: 52794
Saaja: Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Lahjoita haluamasi summa tilisiirrolla
Tilinumero: FI87 5730 0820 6920 16
Saaja: Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto
Viite: 2011

Taideharrastukset edistävät lasten hyvinvointia, ja ehkäisevät kiusaamista sekä syrjäytymistä. Taideharrastuksissa lapset voivat luoda tärkeitä verkostoja. Lahjoituksellasi voit vaikuttaa siihen, että laadukkaat ja itselle mieluisat kulttuuripalvelut ja taide-elämykset olisivat jokaisen lapsen saavutettavissa.

Lahjoittamalla voit vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvointiin!

Taiteella ja kulttuurilla on luovuutta, kriittistä ajattelua sekä itsetuntoa vahvistava rooli. Taideharrastukset opettavat niin vuorovaikutustaitoja kuin sosiaalisia taitoja. Anna lapselle mahdollisuus taide-elämyksiin ja kulttuurikokemuksiin. Sinun lahjoituksellasi on merkitystä.

Miten lahjoitusvarat käytetään?

Liiton saamat lahjoitukset kohdistetaan vuonna 2023-24 nuorten runoilijoiden kouluvierailuihin. Näiden kouluvierailujen yhteydessä nuoret runoilijat esittelevät yläkoululaisille omia teoksiaan ja rohkaisevat nuoria sanataiteeseen ja omien runojen kirjoittamiseen. Lahjoittamalla tuet sekä nuorten taiteilijoiden työllistymistä että lasten ja nuorten osallisuutta taiteeseen.

Varoilla tuetaan myös lastenkulttuurin vaikuttamistyötä sekä kulttuurikasvatussuunnitelmien edistämistä. Emme tavoittele emmekä jaa voittoa yksityisille henkilöille.

Lahjoituksesi on satsaus lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen. Lämmin kiitos!

Testamenttilahjoitus

Testamentilla on mahdollista muistaa myös yleishyödyllisiä yhdistyksiä. Yleishyödyllisten yhdistysten ei tarvitse maksaa saamastaan perinnöstä lainkaan perintöveroa vaan testamenttivarat hyödyttävät testamenttilahjoittajalle tärkeää kohdetta kokonaisuudessaan. Pienestäkin muistamisesta on iso apu. Kun vähintään 10 % perinnöstä annetaan hyväntekeväisyyteen, muut perinnönsaajat saavat verohelpotusta.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto kunnioittaa testamenttilahjoittajan toiveita varojen käytöstä. Käsittelemme testamenttilahjoituksiin liittyviä asioita luottamuksellisesti.

Testamentilla jätät jälkeesi vaikeissa oloissa kasvaville lapsille mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen. Se on arvokas tapa varmistaa, että tulevaisuudessa Suomessa lapsilla on tasavertainen mahdollisuus kulttuuriin ja taiteeseen. 

Mikäli sinulla on kysyttävää testamenttilahjoituksesta, ota yhteyttä liiton toiminnanjohtaja Aleksi Valtaan.

Aleksi Valta
Toiminnanjohtaja
+358 40 820 5425
aleksi.valta (at) lastenkulttuuri.fi

Auttamisesta Arkea -palvelu

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on mukana Auttamisesta Arkea -palvelussa.

AuttamisestaArkea.fi -lahjoituspalvelussa yrityskumppanit ja käyttäjät voivat tehdä lahjoituksia
siten, että yrityskumppani tai käyttäjä määrittelee tekemänsä kokonaislahjoituksen ja pilkkoo sen haluamiinsa osiin, ns. lahjoitusseteleihin. Lahjoitusseteleitä voi jakaa haluamilleen tahoille ja lahjoitussetelin vastaanottaja voi kohdentaa lahjoituksen valitsemaansa keräyskohteeseen.

Yritysyhteistyö

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto edistää tasavertaista kulttuuria ja taidetta Suomessa. Liiton jäsenkeskukset ovat itsenäisiä toimijoita ja kattavat koko maan. Jäsenistö koostuu kuntaomisteisista lastenkulttuurikeskuksista sekä vapaan kentän toimijoista.

Lastenkulttuuri lahjoituskohteena

Lahjoituksilla edistämme tasa-arvoista ja saavutettavaa lastenkulttuuria maassamme ja toteutamme taidetyöpajoja lapsille ja nuorille.

Lahjoituksen antava yhteisö saa vähentää veronalaisesta tulostaan yhdistykselle tehdyn vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen vuosina 2021–2025. Verohallinto on nimennyt liiton vuosiksi 2021–2025 vähennyskelpoisen rahalahjoituksen saajaksi. Lahjoittajat näkyvät lastenkulttuuri.fi -portaalissa ja liiton vuosikertomuksessa.

Toiminnalliset yhteistyömuodot

1) Tukikumppanuus

Sisältää Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kannatusjäsenyyden sekä yhden taidetyöpajan lapsille tai nuorille. Tukikumppanit listataan lastenkulttuuri.fi -portaaliin ja liiton vuosikertomukseen.

2) Lastenkulttuurin kumppani

Sisältää Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kannatusjäsenyyden sekä viisi yrityksen nimeä kantavaa taidetyöpajaa lapsille ja/tai nuorille. Työpajojen lopullinen kohde ja toteutus sovitaan yhdessä yrityksen kanssa. Lastenkulttuurin kumppanit listataan lastenkulttuuri.fi -portaaliin ja liiton vuosikertomukseen. Yrityksellä on näyttelypiste liiton päätapahtumassa Valtakunnallisessa lastenkulttuurifoorumissa.

3) Lastenkulttuurin pääyhteistyökumppanuus

Sisältää Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kannatusjäsenyyden sekä viisi yrityksen nimeä kantavaa taidetyöpajaa lapsille ja/tai nuorille. Työpajojen lopullinen kohde ja toteutus sovitaan yhdessä yrityksen kanssa.Pääyhteistyökumppanille toteutetaan lisäksi taidetyöpaja/taidekokemus sopimuksen mukaan. Pääyhteistyökumppani näkyy liiton viestinnässä, tuotteissa sekä tapahtumissa erikseen sovitusti.

Muita yhteistyömahdollisuuksia

Projektikumppanuus

Kiinnostaako yritystänne toteuttaa kampanja tai toiminta alueellisesti tai valtakunnallisesti? Kattavalla verkostollamme pystymme toteuttamaan ammattimaisia taidekokemuksia ja koulutuksia ympäri Suomea. Kumppanuuden hinta riippuu projektista.

Kannatusjäsenyys

Voitte tukea toimintaamme myös liittymällä kannatusjäseneksi Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoon. Kannatusjäsenyyden hinta on 200€/ vuosi.

Mikäli sinulla on kysyttävää yritysyhteistyöstä, ota yhteyttä liiton toiminnanjohtaja Aleksi Valtaan.

Aleksi Valta
Toiminnanjohtaja
+358 40 820 5425
aleksi.valta (at) lastenkulttuuri.fi

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan, RA/2020/1348, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolle 16.11.2020 alkaen.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.