Hyppää sisältöön

Lahjoita

Lahjoita lapselle mahdollisuus itseilmaisuun ja taide-elämyksiin

Taiteella ja kulttuurilla on luovuutta, kriittistä ajattelua sekä itsetuntoa vahvistava rooli. Ne auttavat oman identiteetin rakentamisessa sekä itseilmaisussa. Taideharrastukset opettavat niin vuorovaikutustaitoja, tunnetaitoja kuin sosiaalisia taitoja. Ne myös lisäävät empatiakykyä ja edistävät hyvinvointia, sekä ehkäisevät kiusaamista ja syrjäytymistä.

Monimuotoisten, laadukkaiden ja itselle mieluisten kulttuuripalveluiden ja taideharrastusten tulisi olla kaikkien saavutettavissa, asuinpaikasta tai vanhempien tulotasosta riippumatta. Valitettavasti näin ei kuitenkaan vielä ole, siksi sinun apuasi tarvitaan.

Miten lahjoitusvarat käytetään?

Lahjoitusvarat ohjataan lasten ja nuorten kulttuuri ja taidetoimintaan, lasten oikeuksien edistämiseen sekä lastenkulttuurin osaamisen vahvistamiseen. Lahjoituksilla toteutetaan taidetyöpajoja, taiteilijoiden vierailuja ja taidelaitosvierailuja sekä tuetaan vähävaraisten lasten harrastamista. Varoilla tuetaan myös lastenkulttuurin vaikuttamistyötä sekä kulttuurikasvatussuunnitelmien edistämistä. Emme tavoittele emmekä jaa voittoa yksityisille henkilöille.

Lahjoita tilisiirrolla
Tilinumero: FI87 5730 0820 6920 16
Saaja: Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto
Viite: 2011

Lahjoituksesi on satsaus lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen. Lämmin kiitos!

Testamenttilahjoitus

Testamentilla on mahdollista muistaa myös yleishyödyllisiä yhdistyksiä. Yleishyödyllisten yhdistysten ei tarvitse maksaa saamastaan perinnöstä lainkaan perintöveroa vaan testamenttivarat hyödyttävät testamenttilahjoittajalle tärkeää kohdetta kokonaisuudessaan. Pienestäkin muistamisesta on iso apu. Kun vähintään 10 % perinnöstä annetaan hyväntekeväisyyteen, muut perinnönsaajat saavat verohelpotusta.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto kunnioittaa testamenttilahjoittajan toiveita varojen käytöstä. Käsittelemme testamenttilahjoituksiin liittyviä asioita luottamuksellisesti.

Testamentilla jätät jälkeesi vaikeissa oloissa kasvaville lapsille mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen. Se on arvokas tapa varmistaa, että tulevaisuudessa Suomessa lapsilla on tasavertainen mahdollisuus kulttuuriin ja taiteeseen. 

Mikäli sinulla on kysyttävää testamenttilahjoituksesta, ota yhteyttä liiton toiminnanjohtaja Aleksi Valtaan.

Aleksi Valta
Toiminnanjohtaja
+358 40 820 5425
aleksi.valta (at) lastenkulttuuri.fi

Yritysyhteistyö

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto edistää tasavertaista kulttuuria ja taidetta Suomessa. Liiton jäsenkeskukset ovat itsenäisiä toimijoita ja kattavat koko maan. Jäsenistö koostuu kuntaomisteisista lastenkulttuurikeskuksista sekä vapaan kentän toimijoista.

Lastenkulttuuri lahjoituskohteena

Lahjoituksilla edistämme tasa-arvoista ja saavutettavaa lastenkulttuuria maassamme ja toteutamme taidetyöpajoja lapsille ja nuorille.

Lahjoituksen antava yhteisö saa vähentää veronalaisesta tulostaan yhdistykselle tehdyn vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen vuosina 2021–2025. Verohallinto on nimennyt liiton vuosiksi 2021–2025 vähennyskelpoisen rahalahjoituksen saajaksi. Lahjoittajat näkyvät lastenkulttuuri.fi -portaalissa ja liiton vuosikertomuksessa.

Toiminnalliset yhteistyömuodot

1) Tukikumppanuus

Sisältää Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kannatusjäsenyyden sekä yhden taidetyöpajan lapsille tai nuorille. Tukikumppanit listataan lastenkulttuuri.fi -portaaliin ja liiton vuosikertomukseen.

2) Lastenkulttuurin kumppani

Sisältää Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kannatusjäsenyyden sekä viisi yrityksen nimeä kantavaa taidetyöpajaa lapsille ja/tai nuorille. Työpajojen lopullinen kohde ja toteutus sovitaan yhdessä yrityksen kanssa. Lastenkulttuurin kumppanit listataan lastenkulttuuri.fi -portaaliin ja liiton vuosikertomukseen. Yrityksellä on näyttelypiste liiton päätapahtumassa Valtakunnallisessa lastenkulttuurifoorumissa.

3) Lastenkulttuurin pääyhteistyökumppanuus

Sisältää Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kannatusjäsenyyden sekä viisi yrityksen nimeä kantavaa taidetyöpajaa lapsille ja/tai nuorille. Työpajojen lopullinen kohde ja toteutus sovitaan yhdessä yrityksen kanssa.Pääyhteistyökumppanille toteutetaan lisäksi taidetyöpaja/taidekokemus sopimuksen mukaan. Pääyhteistyökumppani näkyy liiton viestinnässä, tuotteissa sekä tapahtumissa erikseen sovitusti.

Muita yhteistyömahdollisuuksia

Projektikumppanuus

Kiinnostaako yritystänne toteuttaa kampanja tai toiminta alueellisesti tai valtakunnallisesti? Kattavalla verkostollamme pystymme toteuttamaan ammattimaisia taidekokemuksia ja koulutuksia ympäri Suomea. Kumppanuuden hinta riippuu projektista.

Kannatusjäsenyys

Voitte tukea toimintaamme myös liittymällä kannatusjäseneksi Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoon. Kannatusjäsenyyden hinta on 200€/ vuosi.

Mikäli sinulla on kysyttävää yritysyhteistyöstä, ota yhteyttä liiton toiminnanjohtaja Aleksi Valtaan.

Aleksi Valta
Toiminnanjohtaja
+358 40 820 5425
aleksi.valta (at) lastenkulttuuri.fi

Jäikö kysyttävää lahjoittamisesta? Ole yhteydessä liiton koordinaattoriin Ninni Pehkoseen: ninni.pehkonen@lastenkulttuuri.fi

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan, RA/2020/1348, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolle 16.11.2020 alkaen.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uusimmat uutisemme sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.