fbpx Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurifoorumi

Lastenkulttuurifoorumi 2023

Teema: Aineeton kulttuuriperintö

Aika: 15.-16.11.2023

Paikka: Kaustinen

Mikä: Vuosittain järjestettävä lastenkulttuurifoorumi on lastenkulttuurin valtakunnallinen keskusteluväylä ja verkostoitumistilaisuus. Tapahtuma on suunnattu lastenkulttuurin toimijoille, pedagogeille ja kaikille lastenkulttuurista kiinnostuneille.

Ohjelma ja ilmoittautuminen: Ohjelma ja ilmoittautuminen ilmestyvät myöhemmin. Varaa kalenteristasi jo päivät Lastenkulttuurifoorumille!

Näppärikonsertti Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla | Kuva: Risto Savolainen

Lastenkulttuurifoorumi Kaustisella 15.–16.11.2023

Vuoden 2023 Lastenkulttuurifoorumin teema on aineeton kulttuuriperintö.

Lastenkulttuurifoorumissa 2023 aineettoman kulttuuriperinnön teemaan paneudutaan käytännönläheisesti ja moninäkökulmaisesti.

💛 Miten lastenkulttuuritoimijat voivat törmäyttää lapset ja perinteet?
💛 Mikä on taiteen ja kulttuurin ammattilaisen rooli?
💛 Millaista lasten toimijuus on aineettoman kulttuuriperinnön turvaamisessa?
💛 Voivatko eiliset ilmiöt olla jo huomisen kulttuuriperintöä?
💛 Miten vähemmistöt turvaavat aineetonta kulttuuriperintöään?

Lastenkulttuurifoorumin 2023 järjestää Lastenkulttuurikeskus Lykky yhteistyössä Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja Museoviraston kanssa.

Vuosi 2023 on aineettoman kulttuuriperinnön teemavuosi

Vuosi 2023 on Suomen lastenkultuurikeskusten liiton aineettoman kulttuuriperinnön teemavuosi, jonka kuluessa mm. valmistetaan aineettoman kulttuuriperinnön opas liiton jäsenten sekä muiden aiheesta kiinnostuneiden käyttöön.

Aineeton kulttuuriperintö on esillä laajasti muutenkin koko vuoden aikana: Unescon sopimus aineettoman kulttuuriperinnön suojelemiseksi täyttää 20 vuotta ja sen ratifioinnista Suomessa tulee kuluneeksi 10 vuotta, ja koko vuoden kattavan Euroopan kulttuuriympäristöpäivät ‑tapahtumakokonaisuuden teemana on elävä perintö.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.