Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi

Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi 2021

16. – 17.11.2021 Lahdessa

Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi pidetään tänä vuonna Lahdessa, Euroopan ympäristöpääkaupungissa, livetapahtumana 16. – 17.11.

Teema

Lastenkulttuurifoorumin teemana vuonna 2021 on ympäristöystävällinen lastenkulttuuri ja taidekasvatus. Keskustelun aiheina mm. lasten ja nuorten ympäristö- ja ilmastoahdistuksen käsitteleminen taiteen keinoin ja lastenkulttuurin kestävä kehitys. Ohjelmaa on sekä suomeksi että englanniksi.

Paikka 

Lahden Sibeliustalo
Ankkurikatu 7
15140 Lahti
https://www.sibeliustalo.fi/


Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen tapahtumaan avataan viikolla 38. Save the date!

Vuoden 2021 Lastenkulttuurifoorumin järjestämisestä vastaavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Lastenkulttuurikeskus Efekti Lahdesta.


Mikä lastenkulttuurifoorumi?

Vuosittain järjestettävä Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi tarjoaa paikan kulttuuripoliittiselle keskustelulle ja se on oivallinen verkostoitumistilaisuus alan toimijoille. Lastenkulttuurifoorumin järjestämisestä vastaavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja paikalliset lastenkulttuurikeskukset yhteistyökumppaneineen.

Lastenkulttuurifoorumin paneelikeskustelu: Sivistysvaltion kulttuuri ilman kulttuuria ja taidetta?

Lastenkulttuurifoorumi 2020

23. – 24.11.2020 Taideyliopiston teatterikorkeakoulu

23.11. Aamupäivän ohjelma ja tallenteet:

Eeva Anttila ja Katja Kirsi: Taideyliopiston ArtsEqual-hankkeen ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksen TALK-projektin yhteistyön tuloksia: Kehollisuus ja taide kielenoppimisessa. (Kesto 49 min.)

Isto Turpeinen ja Kai Lehikoinen: Poika- ja miesoletettujen opiskelijoiden kokemuksia tanssin taiteen perusopetuksesta – näkökulmia pelkoihin, pärjäämiseen ja vertaistukeen. (Kesto 47 min.)

Mirja HiltunenAnniina Suominen ja Aleksi Valta: Keskustelu tutkimuksen ja käytännön vuoropuhelun nykytilasta ja mahdollisuuksista (Kesto 27 min.)

Iltapäivän ohjelma

Taiteen edistämiskeskus Taike: Lasten ja nuorten kulttuurilla on ollut erityinen painotus Taiteen edistämiskeskuksen toimenpiteissä kuluneen viiden vuoden aikana. Nyt on aika kiittää taiteilijoita ja muita kumppaneita, jotka ovat osallistuneet ja tehneet mahdolliseksi kehittämisohjelman aikaiset edistämistoimet, jossa edunsaajana ovat olleet erityisesti lapset, nuoret ja ammattitaiteilijat.

Eva-Maria Hakola ja Arja Laitinen: Taike lasten- ja nuortenkulttuurin kumppanina

Taiteella kasvaneet: Ossi Valpio, rap-artisti ja Marko Hämäläinen, läänintaiteilija

(Kesto 47 min.)

Call Out ja Tiloissa: Marja Isotalo, tanssija ja Julian Owusu, läänintaiteilija

OKM, Taike ja Itä-Lappi: Mette Ylikorva, läänintaiteilija
–  laaja-alainen yhteistyö lastenkulttuurin saralla Lapin maakunta-alueella

Kasvua kulttuurista: Laura Arala

Loppukeskustelu, kysymykset ja vastaukset

(Kesto 70 min.)

Aiemmat lastenkulttuurifoorumit

Lastenkulttuurifoorumi järjestettiin ensimmäisen kerran SuomiAreenan yhteydessä Porissa vuonna 2013. Viimeisin valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi järjestettiin webinaarina 23.–24.11.2020.

Foorumin teema määräytyy aina lastenkulttuurissa esiintyvien ajankohtaisten asioiden mukaan. Aiempien vuosien teemoina on ollut mm. kulttuurin diversiteetti, lasten ja nuorten ääni, laadukas lastenkulttuuri sekä kulttuuri ja hyvinvointi.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.