fbpx Hyppää sisältöön

Luontoteemainen taideviikko tarjoaa elämyksiä ja tekemistä kotoa käsin

verkkonäyttely, taidetyöpaja, esityksiä

Luontoteemainen taideviikko tarjoaa elämyksiä ja tekemistä kotoa käsin

Lasten ja nuorten kulttuuritalo Villa Arttu kutsuu lapset ja aikuiset ympäri Suomen osallistumaan virtuaaliseen taideviikkoon 10.-18.4.2021.

Luonnon äärellä -taideviikolla niin lapset kuin aikuisetkin voivat lähteä taiteelliselle luontoretkelle. Retki tehdään kotoa käsin, silloin kun itselle parhaiten sopii. Viikon aikana vieraillaan Luonnonväripaletti-näyttelyssä verkossa, tehdään taidetehtäviä, osallistutaan etätyöpajaan, kuunnellaan luonnonmateriaaleista tehdyistä soittimista syntyvää musiikkia ja katsotaan ilmastonmuutosta käsittelevä tanssiteatteriesitys.

Virtuaalinen vierailu Luonnonväripaletti-näyttelyssä

Yleisöä kutsutaan tutustumaan Villa Artussa esillä olevaan Luonnonväripaletti-näyttelyyn verkossa. Osoitteessa https://www.villaarttu.fi/2021/02/11/2027/ voi tehdä videokierroksen näyttelyssä, katsoa kuvia näyttelystä ja sen teoksista, lukea tietoa luonnosta värien lähteenä ja tutustua kasvivärjäykseen. Verkkosivulla on myös monia taidetehtäviä, joita voi helposti toteuttaa kotona.

Maistuvaa maalausta – ohjattu etätyöpaja

Luonnon tarjoamista materiaaleista ja ruoka-aineista saa tuoksuvia ja herkullisia värejä, joilla voi maalata. Mustikkamehun, kahvin ja sitruunamehun sopivuutta taiteiluun voi kokeilla 10.4. klo 14 Teams-sovelluksen kautta toteutettavassa Maistuvaa maalausta -työpajassa. Ohjaajana toimii kuvataiteilija Tiina Valkeapää. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen.

Musiikkia kasveilla Luonnontaajuuksilla-konsertissa

Luonnonmateriaaleilla voi saada aikaiseksi myös erilaisia ääniä ja musiikkia! Muusikko ja taiteilija Katri Oikarisen Luonnontaajuuksilla-konsertissa äänimaailmat rakentuvat kerros kerrokselta looper-pedaalin avulla. Hän yhdistää orgaanisten soittimien ja kitaran ääntä laululla ja hengitysäänillä tehtyihin rytmeihin ja melodiohin. Lopputulos on hypnoottinen ja ainutlaatuinen, hetkeen luotu teos.

Konsertti striimataan Villa Artun Luonnonväripaletti-näyttelystä 14.4. klo 18. Puoli tuntia kestävää suoraa lähetystä voi seurata Hyvinkään kaupungin Youtube-kanavalta sekä kaupungin Poikkeustilaklubin Facebook-sivulta. Konsertista jää myös tallenne myöhemmin katsottavaksi.

Oikkuilevasta ilmastosta tanssiteatterin keinoin

Hulivili on touhukas tyttö, jolla on eriparisukat ja kova into puutarhanhoitoon. Hän perustaa kasvimaan ja kylvää porkkanan siemenet sydämen muotoon, kalapuikkojakin pieninä palleroina ja alkaa odottaa, että siemenet itävät. Mutta sitten alkaa tapahtua kummia. Ihan kuin ilmasto olisi alkanut oikkuilla. Tanssiteatteri Raatikon Hulivili ja oikkuileva ilmasto -esitys perustuu Tiina Nygårdin samannimiseen kirjaan. Esityksen teemana on ilmastonmuutos.

Taideviikolle osallistuvat pääsevät katsomaan esitystaltioinnin 15.-18.4. Linkin esitykseen saa tutustumalla Luonnonväripaletti-verkkonäyttelyyn ja tekemällä yhden tai useamman verkkosivulla olevista työpajatehtävistä. Lähettämällä kuvan työpajan aikaansaannoksesta, pääsee palkinnoksi seuraamaan minkälaiseen seikkailuun Hulivili tempautuu mukaan. Työpajatuotosten kuvia julkaistaan Villa Artun Instagramissa osana taideviikon ohjelmaa.

Tervetuloa luonnon äärelle taideviikolle!

Taideviikon tuottaa Lasten ja nuorten taidekeskus.
Taidekeskus järjestää avointa kulttuurikeskustoimintaa Hyvinkäällä, tekee valtakunnallista kulttuurista nuorisotyötä ja ylläpitää kansainvälistä lasten ja nuorten taiteen arkistoa.

Tarkempi ohjelma ja osallistumisohjeet löydät Villa Artun sivuilta.

Lisätietoja: Tuottaja Elina Katara, elina.katara@artcentre.fi, p. 0400 955 353

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.