fbpx Hyppää sisältöön

Unikudelmia

Unikudelmia on elämyksellinen taidemaailma, joka kertoo yli kolmenkymmenen suomalaisen kirjan tarinoita. Näyttelyn kirjallinen kudelma kurkottelee 75 vuoden taakse, ja mukana on teoksia ihan jokaiselle: kuvakirjoja, satuja, kuvakertomuksia, novelleja, romaaneja ja tietoa. Pääpaino on lasten- ja nuortenkirjallisuudessa, mutta mukana on myös unista aikuisten proosaa.

Unikudelmissa on esillä myös mielenkiintoinen kattaus suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia, joista osa on saanut inspiraationsa näyttelyn kirjoista. Kirjallisuuslähtöisen näyttelymaailman kaikilla pienillä ja suurilla esineillä ja yksityiskohdilla on omat tarinansa, jotka löytyvät näyttelykirjallisuudesta. Valveen sanataidekoulun jokaiseen näyttelyn kirjaan tuottama sanataideharjoitusmateriaali on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Kohderyhmä: Päiväkotiryhmät, peruskoululuokat, perheet, harrastusryhmät (kuva- ja sanataide, käsityö)

Näyttelyn kokoluokka ensisijaisesti: L (suuri)

Näyttelyn tuottaja: Kulttuuritalo Valve, Oulun kaupunki, Katri Tenetz, katri.tenetz@ouka.fi

Tytöt tutustuvat Unikudelmia-kiertonäyttelyyn.
Kuva: Juuso Haarala
Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.