fbpx Hyppää sisältöön

Kerro se videolla: harjoitteita nuoren yhteistyö­taitojen tueksi

Lasten ja nuorten säätiön Kerro se videolla: harjoitteita nuoren yhteistyö­taitojen tueksi -opas tarjoaa liikeilmaisun ja videokuvauksen työvälineitä nuorten osallisuuden ja yhteistyötaitojen vahvistamiseen.

Harjoitukset kannustavat osallistujia ilmaisemaan ja liikkumaan luovasti matalalla kynnyksellä: niihin osallistumiseen ei tarvita aiempaa kokemusta tai erityisiä taitoja. Helpot tekniikat innostavat ja oppiminen on hauskaa!

Video on monille nuorille tuttu väline. Työpajakokonaisuuksissa nuorille tarjotaan mahdollisuus käyttää olemassa olevia taitojaan, oppia uusia välineitä ja näkökulmia monipuoliseen kommunikointiin ja ennen kaikkea syventyä videotyöskentelyyn luovasti ja leikkisästi.

Tehtävissä nuoria rohkaistaan ilmaisemaan itseään ”sellaisina kuin he ovat” ja tekemään videoita omista näkökulmistaan. Työskentelyn ohessa voidaan keskustella vuorovaikutuksesta, näkyväksi tulemisesta ja siihen liittyvistä tunteista.

Työpajakokonaisuuksien teemoina ovat itsetuntemus ja vuorovaikutus toisten kanssa. Tavoitteena on vahvistaa nuorten yhteisöön kuulumisen tunnetta ja kykyä toimia yhdessä erilaisten ihmisten kanssa. Taustalla on ajatus, että itsetuntemuksen vahvistamisen ja yhdessä tekemisen kautta on mahdollista toimia helpommin myös muiden ihmisten kanssa.

Opas on suunnattu opettajille, nuoriso-ohjaajille, sosiaalityöntekijöille ja muille ryhmänohjaajille. Työpajakokonaisuudet on kehitetty Lasten ja nuorten säätiön Huuma-hankkeessa Tanssiteatteri Raatikon taiteilijaohjaajien Riina Hannukselan ja Beniamino Borghin kanssa.

Linkki oppaaseen

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.