fbpx Hyppää sisältöön

Runovideo – Opas runovideopajaan

Tästä oppaasta löydät ohjeet työpajaan, jossa tutustutaan runovideoihin. Pajan aikana valmistetaan vaihe vaiheelta pienryhmän oma runovideo, jossa yhdistyy liikkuva kuva ja runoteksti.

Pajan tavoitteena on tutustuttaa osallistujia matalalla kynnyksellä runouteen ja runojen tekemiseen. Paja yhdistää sanalliseen ilmaisuun myös kuvaa ja ääntä, ja tukee siten monilukutaidon kehittymistä. Vaikka matkan varrella tutustutaan muutamiin runon keinoihin, on teoriaa tärkeämpää kokeileminen ja yhdessä tekeminen. Koko pajakokonaisuuden liikkeelle laittajaksi ja sidosaineeksi voisikin ajatella uteliaisuuden ja ihmettelyn. Mitä tapahtuu, kun sanoja, ääniä, liikettä, värejä ja valoa yhdistetään toisiinsa?

Vaikka pajassa valmistetaan yhteinen taideteos, on siinä tärkeintä kuitenkin tekemisen prosessi, ei lopputulos. Pajaprosessin voi ajatella yhteisenä leikkinä, jonka aikana voi kokeilla erilaisia ilmaisukanavia – ja toivottavasti myös pitää hauskaa.

Työpajakokonaisuuden on kehittänyt ja oppaan on toteuttanut sanataideohjaaja ja kirjoittaja Eeva Åkerblad.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.