fbpx Hyppää sisältöön

Taiteillen tulevaisuuksiin 2 – luovia menetelmiä esi- ja alkuopetukseen

Taiteillen tulevaisuuksiin 2 – luovia menetelmiä esi- ja alkuopetukseen -oppimateriaali tarjoaa opettajille ja kasvattajille työkaluja kehittää lasten tulevaisuuslukutaitoa taidekasvatuksen keinoin. Dialogi, positiivinen tulevaisuusajattelu ja mielikuvittelun merkitys ovat oppimateriaalin keskiössä.

Opas sisältää viisi monitaiteista työpajamallia, jotka johdattavat tulevaisuusajatteluun ja luovien menetelmien käyttöön päiväkodin tai koulun arjessa. Työpajoissa harjoitellaan tulevaisuuslukutaitoa toiminnallisesti leikin, draaman, liikeilmaisun ja kuvallisen työskentelyn avulla. Luovan työskentelyn ja tutkivan oppimisen avulla lähestytään myös kestävän tulevaisuuden ja ympäristökasvatuksen teemoja.

Oppaan työpajoja ovat kehittäneet Annantalon taideopettajat, ja pajoja on testattu helsinkiläisissä päiväkodeissa vuoden 2021 aikana.

Tervetuloa matkalle vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin!

Lisätietoja antaa vastaava kulttuurituottaja tiina.susiluoto@hel.fi

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.