fbpx Hyppää sisältöön

Metsänpeitto

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Lastenkulttuurikeskus Rulla

Metsänpeitto

Rullan toiminnallinen kiertonäyttely kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä. Näyttely pohjautuu suomalaiseen kansanperinteeseen ja sen kantava teema on, miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat ympäröivän maailman. Tarinoiden tarkoitus on innostaa kaikkia leikkimään ja mielikuvittelemaan metsässä. Metsä on aluksi vain tavallinen metsä, mutta paljastuu, että siellä asuu erilaisia eläimiä ja taruolentoja. Näyttelyssä vierailijat muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa. Vierailijat näkevät taivasta kannattelevan ikiaikaisen maailmanpuun, tasapainoilevat suon pitkospuilla ja istahtavat metsälammen sammaleisille kiville. Näyttelyn tavoitteena on herätellä lapsen uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada lapsi ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Tarinoilla herätellään lapsen kiinnostusta perinteitä, tarustoa ja historiaa kohtaan.

Näyttely vuokrattavissa: Kyllä

Kohderyhmä: 0-10-vuotiaat, sopii kaikenikäisille, myös erityistä tukea tarvitseville lapsille ja ryhmille

Kokoluokka ensisijaisesti: L (suuri)

Näyttelyn tuottaja: Lastenkulttuurikeskus Rulla, johtava koordinaattori Marianna Lehtinen, marianna.lehtinen (at) tampere.fi

Metsänpeitto-näyttelyn lisätietolomake (pdf)

Kuva: Teemu Keskinen

Esittelyvideo

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.