fbpx Hyppää sisältöön

Taidetestaajille TAKUn Vuoden taide- ja kulttuurialan teko -palkinto 2019

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry on valinnut vuoden taide- ja kulttuurialan teko -palkinnon saajaksi tänä vuonna Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton koordinoiman Taidetestaajat-hankkeen.

TAKUn työelämäpalkintojen raati perustelee valintaansa vuoden taide- ja kulttuurialan teoksi:
”Taidetestaajat-hanke tarjoaa yhtäläisiä mahdollisuuksia kokea taidetta riippumatta äidinkielestä, asuinpaikkakunnasta tai liikuntarajoitteista. Hanke muistuttaa taiteen – aineettomana hyvänä – kuuluvan kaikille. Taidetestaajat-hanke on yleisökasvatusta, syrjäytymisen ehkäisy- ja yhdenvertaisuustyötä parhaimmillaan. Lisäksi hanke luo pohjaa koulujen ja taidelaitosten väliselle pysyvälle yhteistyölle. Uskomme myös, että hanke voi edistää nuorten kiinnostusta kulttuuri- ja taidealaan: se tarjoaa kurkistuksia kulisseihin ja siten uusia näkökulmia alan ammatillisiin polkuihin yhtenä mahdollisena tulevaisuuden uravalintana.”

Koko Taidetestaajat-tiimi on kiitollinen ja innoissaan tästä tunnustuksesta. Kiitos kuuluu hankkeen rahoittajille, Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden.

Kiitos nuori yleisö eli kasiluokkalaiset, jotka ovat hankkeen tiimoilta lähteneet kokemaan ja katsomaan uutta.

Onnittelemme myös taide- ja kulttuurialan kollegoitamme, Vuoden taide- ja kulttuurialan asiantuntijaa Maiju Talvistoa sekä Vuoden taide- ja kulttuurialan työnantajaa Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry / Kulttuuria kaikille -palvelua!

Palkinnon vastaanotti perjantaina 29.11. Helsingissä Taidetestaajien hankepäällikkö Anu-Maarit Moilanen.

Lue TAKUn tiedote alla olevasta linkistä.

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.