fbpx Hyppää sisältöön

Taiteella kasvaneet, 10.12. Ihmisoikeuksien päivä: ”Young Street Art” – Nuorten osallisuuden edistäminen katutaiteen keinoin

Taiteella kasvaneet on lyhytvideoiden sarja, joka avaa eri puolilla Suomea lasten- ja nuortenkulttuurin parissa työskentelevien työn arkea ja ajatuksia omasta työstään.

10. joulukuuta vietettiin Ihmisoikeuksien päivää ja sen kunniaksi julkaistiin sarjan neljäs video ”Young Street Art”, jossa teemana on nuorten osallisuuden vahvistamien katutaiteen keinoin. YK:n Ihmisoikeuksissa tunnustetaan jokaisen oikeus kulttuurielämään ja luovaan toimintaan. Tämä on myös jokaisen nuoren oikeus. Vantaan Young Street Art-katutaidetyöpajoihin osallistuvat nuoret oppivat uusia taidetekniikoita ja pääsivät luovalla, konkreettisella tavalla vaikuttamaan omaan lähiympäristöönsä tekemällä alueelle julkisia teoksia.

Taiteella kasvaneet on osa Taiteen edistämiskeskus – Taiken lasten- ja nuortenkulttuurin kehittämisohjelmaa. Yhteistyökumppanina on Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.