fbpx Hyppää sisältöön

Krepskon teos VRTP (työnimi) sai lastenteatterin ITU-palkinnon vuodelle 2023

Lastenteatterin ideahautomo valitsi vuoden 2023 ITU-esityksen 31.8.2022 Vantaan kulttuuritehdas Vernissalla. Katselmukseen lähetetyistä 26 hakemuksesta esiraati valitsi katselmuspäivänä esitettäviksi seitsemän teosta. Vuoden 2023 esitykseksi haettiin teosta, joka on helposti kiertävä ja huomioi kestävän kehityksen periaatteita tuotannossaan.

ITU-tuotantotuen saajaksi valittiin Krepskon teos VRTP (työnimi). Raati luonnehti ITU2023 teosta sanoilla: Lumoava sanaton esitys on universaalia näyttämörunoutta, jonka on toteutuksessa näkyvät pitkä kokemus ja loistava ammattitaito. Taidolla toteutettu maaginen miniatyyrikollaasi, jonka eri osat hiljentävät jokaisen katsojan pienten detaljien äärelle.

Kuva: Krepsko

ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8 000 €. Raati valitsi myös Pikku-Iduksi nykysirkusesityksen Jam.Shenanigans, jonka tuotantoa tuetaan 3000 €. Näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmista vuoden 2023 ITU-esitystä yhteensä vähintään kymmenen esitystä ja Pikku-Itua 4 esitystä.

ITU-raadissa istuivat tänä vuonna Tanssiteatteri Hurjaruuthin johtaja Liisa Korpiniitty, Tanssiteatteri Raatikon taiteellinen johtaja Jaakko Toivonen, Työväen Näyttämöiden Liiton toiminnanjohtaja Annukka Ruuskanen sekä Tikkurilan Teatteri- ja sirkuskoulun oppilaat Noa Velican ja Eden Sarkkinen. Raadin puheenjohtajana toimi Vantaan Lastenkulttuurikeskuksen tuottaja Hanna Nyman.

ITUjen näyttämön järjestävät vuosittain Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Päijät-Hämeen Lastenkulttuurikeskus Efekti, Helsingin Annantalo, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Aurora.

Lastenteatterikatselmukseen voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta.

Seuraava ITU-katselmus järjestetään syksyllä 2023 Helsingin Annantalolla. Esityshaku avautuu keväällä 2023.

Lisätiedot:

Vantaan kaupunki
Lastenkulttuurikeskus Pessi
Hanna Nyman, kulttuurituottaja
hanna.nyman@vantaa.fi,
040 843 6665

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.