fbpx Hyppää sisältöön

Lastenkulttuuria juhlitaan valtakunnallisesti taas toukokuussa

Toukokuun toisella viikolla 9.–15.5.2022 vietetään valtakunnallista Lastenkulttuurin juhlaviikkoa. Juhlaviikko huipentuu Lastenkulttuurin juhlapäivään 15.5., joka on myös Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton 7-vuotissyntymäpäivä. Juhlaviikon aikana nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi, juhlitaan lastenkulttuuria sekä tuodaan lastenkulttuurin toteuttajat esille.

Juhlaviikon ohjelman tuottavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenet ympäri Suomen. Juhlaviikon aikana voi kokeilla taitojaan pakopeleissä, nauttia näyttelyistä ja esityksistä sekä päästää luovuuden valloilleen työpajoissa. Sisältöjä on sirkuksesta sanataiteisiin ja tanssista teatteriin. Ohjelma on suunnattu lapsille, nuorille ja perheille, mutta tarjolla on myös webinaareja aikuisille. Juhlaviikon aikana esillä on myös lasten ja nuorten tuottamaa taidetta. Ohjelmaa on tarjolla eri kielillä.

Juhlaviikon ohjelma on nähtävissä: lastenkulttuuri.fi/lastenkulttuurinjuhlaviikko

Taide ja kulttuuri kuuluvat lapsille ja nuorille. Haluamme nostaa esiin lastenkulttuurin tekijöitä mutta myös muistuttaa päättäjiä siitä, että lasten kulttuuristen oikeuksien toteutuminen on nyt aikuisten päätöksistä kiinni. Suomessa on osaava ja innostunut lastenkulttuurin toimijakenttä, joka tuottaa taide- ja kulttuuripalveluita lapsille ja yhdessä lasten kanssa. Nyt alkava juhlaviikko on hyvä tapa nostaa lastenkulttuuria ja sen ammattilaisia esiin ja antaa sijaa kulttuurin kentällä myös lastenkulttuurille.”

Aleksi Valta, Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toiminnanjohtaja

Juhlaviikkoa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, jonka tavoitteena on, että jokaisella lapsella ja nuorella on yhdenvertainen mahdollisuus osallistua itselle mieluisaan, laadukkaaseen taide- ja kulttuuriharrastukseen sekä tuottaa omaa taiteellista sisältöä. Liiton 35 jäsentä tuottavat saavutettavaa lastenkulttuuria eri puolilla Suomea tarjoten näin lapsille ja nuorille hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin.

Juhlaviikon yhteyshenkilöt ja lisätietoa:

Koordinaattori, Lastenkulttuurikeskusten liitto, Ninni Pehkonen ninni.pehkonen@lastenkulttuuri.fi
Viestintäkoordinaattori, Lastenkulttuurikeskusten liitto, Hanna Nordström hanna.nordstrom@lastenkulttuuri.fi

Lehdistömateriaalia:

Juhlaviikon materiaalipankki

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.