fbpx Hyppää sisältöön

Lapsiasiavaltuutetun toimiston Lapsibarometri 2018 -tutkimus on julkaistu

Lapsiasiavaltuutetun toimiston Lapsibarometri-tutkimus julkaistiin keskiviikkona 21.11.2018. Tutkimus suunnattiin kuusivuotiaille lapsille ja sen tarkoituksena oli selvittää puhelinhaastattelusta ja kasvokkain tapahtuvasta haastattelusta saadun tiedon eroja sekä lasten kokemuksia liikunnasta ja vapaa-ajasta. Tulokset olivat hyvin samanlaisia kuin tätä edeltävässä, vuoden 2016 Lapsibarometrissä. Lapset arvostivat vapaa-ajalla eniten lepäämistä, leikkiä, perheen ja kavereiden kanssa oleskelua, pelejä ja herkuttelua. Viikonloput nähtiin vastapainona aikataulutetulle arjelle.

”Liikuntakokemusten ohella tutkimuksessa selvitettiin lasten kokemuksia vapaa-ajasta ja kaverisuhteista. Vapaa-ajallaan lapset arvostavat ennen kaikkea mahdollisuutta leikkiä ja pelata sekä olla kotona ja levätä. Monet lapset mainitsivat myös syömisen ja herkuttelun parhaana asiana viikonlopuissa. Tutkimuksen tulokset tukevat aiempia tutkimustuloksia, joiden mukaan viikonloppu näyttäytyy arjen vastakohtana: kun arki on lapsille usein tulemista ja menemistä huoltajien aikataulun mukaan, viikonloppuisin lapsilla on aikaa rauhoittua ja nauttia siitä, että he voivat vapaasti leikkiä ja pelata perheenjäsenten ja kavereiden kanssa.” – Lapsiasiavaltuutetun toimisto: Lapsibarometri 2018, s. 55.

Lue lisää Lapsibarometristä

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.