fbpx Hyppää sisältöön

Liiton uusi hallitus valittiin syyskokouksessa kaudelle 2023–2024

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton sääntömääräinen syyskokous järjestettiin 2.11.2022 Järvenpäässä valtakunnallisen Lastenkulttuurifoorumin yhteydessä. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma vuodelle 2023.

Kokouksessa valittiin yhdistyksen hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Hallituksen jäsenen toimikausi on kaksi kalenterivuotta. Liiton sääntöjen mukaan hallituksessa on 6–8 jäsentä ja puheenjohtaja sekä kolme yleisvarajäsentä.

Viime kevätkokouksessa kuluvan vuoden huhtikuussa päätettiin sääntömuutoksesta ja yhdistyslakia tiukempien lauseiden poistosta, jotka rajaavat sitä kuka voi olla hallituksen jäsen. Syyskokouksessa tehtiin siis historiaa ja hallitukseen valittiin henkilöitä Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenorganisaatioiden ulkopuolelta. Uudessa hallituksessa myös kaksikielisyys on hyvin edustettuna. 

Liiton hallituksen kokoonpano kaudella 2023–2024 on Tiina Susiluoto (Helsingin kaupunki, Annantalo), Minna Haveri (Hämeenlinnan kaupunki, Kulttuurikeskus ARX), Hanna Laurinsalo (Koulukino), Henna Leisiö (Kiertävä lastenkulttuurikeskus Kattila ry) sekä uusina hallituksen jäseninä on Jessica Lerche (Föreningen Luckan ry), Jennika Friman (ei edusta jäsenorganisaatiota) sekä Pekka Paappanen (ei edusta jäsenorganisaatiota).

Yleisvarajäseniksi valittiin ehdolle asettuneet Sanna Pajunen-Kyynäräinen (Porin kaupunki, Lastenkulttuurikeskus Kruunupää), Pirkko Ahola (Joensuun kaupunki, Joensuun lastenkulttuurikeskus), Mette Ylikorva (Kiertävä lastenkulttuurikeskus Kattila ry).

Olemme saaneet liittoon aivan uudenlaisen hallituksen. On tärkeää, että hallituksessa jäsenkeskusten edustus ja lastenkulttuurin asiantuntemus  on edelleen vahvaa. Kiitänkin lämpimästi kaikkia liiton jäsenkeskusten edustajia, jotka ovat antaneet hallitustyöhön tähän saakka panoksensa. Samalla on hienoa, että uudessa hallituksessa on jäseniä, jotka katsovat lastenkulttuuria liiton jäsenyyden ulkopuolelta. Lastenkulttuuria tehdään joka tapauksessa yhteistyössä eri toimialojen kanssa, ja on oikein hyvä, että tämä näkyy myös liiton hallituksen kokoonpanossa”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Tiina Susiluoto.

Artikkelin kuva: Hallituksen puheenjohtaja Tiina Susiluoto avajaispuheenvuorossaan 1.-2.11.2022 pidetyssä valtakunnallisessa Lastenkulttuurifoorumissa. Kuvaaja Valtti Koivunen.

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.