fbpx Hyppää sisältöön

Nuori Taide – uusi foorumi nuorten visuaaliselle taiteelle ja tekemiselle

Suomessa on avautunut uusi valtakunnallinen foorumi nuorille visuaalisen taiteen ja ilmaisun harrastajille ja tekijöille. Nuori Taide -foorumi nostaa nuoret esille taiteen tekijöinä ja tarjoaa heille mahdollisuuksia esitellä tekemistään. Sen alla kehitetään matalan kynnyksen toimintaa niille nuorille, jotka ovat vailla harrastuksia. Kohderyhmä on 13–29-vuotiaat, vaihdellen eri toimintamuodoissa.

Nuori Taide -foorumin alla järjestetään valtakunnallisia tapahtumia sekä paikallisia työpajoja. Niissä pitkälti yksilöpainotteisen taide- ja ilmaisumuodon harrastajat tapaavat toisiaan sekä innostavat muita harrastuksen pariin. Toiminta tarjoaa mahdollisuuden nuorille oppia toisiltaan, kokeilla uusia asioita sekä työskennellä taiteen ja visuaalisen alan ammattilaisten kanssa. Nuori Taide -foorumi tukee myös nuorten kanssa työskenteleviä aikuisia järjestämällä koulutuksia. Sen tavoitteena on luoda yhteyksiä nuorten kanssa eri aloilla toimivien tahojen, kuten nuorisotyön sekä kulttuuri- ja taidekentän välille.

Foorumin toivotaan täyttyvän nuorten sekä nuorisotyön ja visuaalisen kulttuurialan ammattilaisten ideoista ja toiminnasta. Toiminta perustuu ja se kehittyy yhteistyössä heidän kanssaan. Nuori Taide -foorumi kutsuu kumppanikseen niin yksittäisiä nuoria ja taiteilijoita kuin paikallisia tai valtakunnallisia organisaatioita ja toimijoita.

Nuori Taide -foorumi tekee jo yhteistyötä Amos Rex -taidemuseon kanssa. Se levittää tietoa museossa joka kolmas vuosi järjestettävästä nuorten uutta taidetta esittelevästä Generation-näyttelystä ja rohkaisee nuoria tarjoamaan teoksiaan siihen. Nuori Taide -foorumi järjestää näyttelyn taiteilijoille tiloja työstää teoksiaan ammattilaisten ohjauksessa ja tuottaa ohjelmaa näyttelyn aikana.

Nuori Taide -foorumia hallinnoi ja ylläpitää Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. Säätiön kotipaikassa, Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenellä, kulttuurikeskus Villa Artussa Hyvinkäällä on hienot puitteet Nuori Taide -toiminnalle, mutta toimintaa järjestetään tasapuolisesti eri puolella Suomea sekä verkkoympäristössä: www.nuoritaide.fi / Instagram:@nuoritaide / Facebook: nuoritaide.

Nuori Taide on rinnakkaistoimintaa Nuorisoseurat ry.:n hallinnoimalle Nuori Kulttuuri -toiminnalle, jonka Moves (tanssi), Sounds (musiikki) ja Teatris (teatteri) taidetapahtumiin osallistuu vuosittain tuhansia nuoria, nuorisotyön ja taiteen ammattilaisia, nuorten vanhempia sekä oppilaitosten edustajia. Nuori Taiteen ensimmäinen valtakunnallinen tapahtuma järjestetään Teatris-tapahtuman yhteydessä Jyväskylässä 25.5.2019.

Lisätietoa:
Tuottaja Päivi Venäläinen, p. 050 308 3625, paivi.venalainen@artcentre.fi

www.nuoritaide.fi

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.