fbpx Hyppää sisältöön

Piste, piste, piste on vuoden 2020 ITU-esitys

Lastenteatterin ideahautomo valitsi vuoden 2020 ITU-esityksen Piste, piste, piste.

Hakemusten perusteella valittiin kuusi ehdotusta ITU-katselmukseen, ja voittajaksi valittiin esitys Piste, Piste, Piste. Lisäksi raati halusi palkita Duo Otteen Metkut Pikku-Idulla.

Piste, piste, piste on monitaiteellinen lapsille suunnattu esitys, joka yhdistää nykysirkusta, tanssia, musiikkia ja elävää kuvataidetta. Teos on kiehtova matka muotojen ja luovuuden maailmaan, joka syntyy, kun esityshetkessä tyhjästä valkoisesta näyttämöstä luodaan mielikuvituksekas universumi. Teos pohjautuu kirjailija-kuvittaja Mario Valen lastenkirjaan Três Pontinhos (Kolme pientä pistettä). Voittajatyöryhmään kuuluu neljä taiteilijaa Mira Ravald, Luis Sartori do Vale, Jere Mönkkönen ja Petteri Rajanti.

ITU-raadissa vuonna 2020 istuivat Teatteri & Tanssi+Sirkus -lehden vastaava päätoimittaja Riina Maukola, Tanssiteatteri Hurjaruuthin johtaja Arja Pettersson ja Suomen Kansallisteatterin näyttelijä Petri Liski.

ITUjen näyttämön järjestävät vuosittain Helsingin Annantalo, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Päijät-Hämeen lastenkulttuurikeskus Efekti, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora.

ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 € ja Pikku-Idulle 3000 €. Lisäksi näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmista ITU-esitystä yhteensä vähintään 10 esitystä ja Pikku-Itua 4 esitystä.

(Kuva: Inkeri Jäntti)

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.