fbpx Hyppää sisältöön

Ilona Jäntin teos Sarana on lastenteatterin ITU-esitys 2021

Lastenteatterin ideahautomo valitsi vuoden 2021 ITU-esityksen 18.9.2020 Hämeenlinnan Miniteatterin Verstas-näyttämöllä. Katselmukseen lähetetyistä 40 hakemuksesta esiraati valitsi katselmuspäivänä esitettäviksi kahdeksan teosta.  

ITU-tuotantotuen saajaksi valittiin Ilmatila-ryhmän Ilona Jäntin sooloteos Sarana. Raati luonnehti teosta sanoilla ”Esityksessä arkinen asia eli ovi on tuotu esille taianomaisesti. Esiintyjän liike on kiinnostavaa, tarkasti artikuloitua, erittäin taitavaa ja esityspaikka on innovatiivinen. Pienelle joukolle suunnattu esitys voidaan esittää päiväkodeissa, sairaaloissa, kouluissa tai kodeissa” 

Pikku-ITU myönnettiin Ramona Reinvallin teokselle Öttiäiset. Raadin mukaan tulossa on mainio ja kekseliäs yhdistelmä sirkusta ja pseudodokumenttiä.  

ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000€ ja Pikku-Idulle 3000€. Lisäksi näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmista ITU-esitystä yhteensä vähintään kymmenen esitystä ja Pikku-Itua neljä esitystä.  

ITU-raadissa istuivat Tanssiteatteri Hurjaruuthin johtaja Liisa Risu, Miniteatterin toiminnanjohtaja Suvi Seppälä sekä näyttelijä-ohjaaja Väinö Weckström.

ITUjen näyttämö

ITU-projekti on Espoon, Helsingin, Lahden, Turun ja Vantaan yhteinen lastenteatterin kehittämishanke. ITUjen näyttämön järjestävät vuosittain Päijät-Hämeen Lastenkulttuurikeskus Efekti, Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Aurora. 

Lastenteatterikatselmukseen voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Seuraava haku aukeaa keväällä 2021. 

Lisätiedot: 
katariina.metsalampi (at) hel.fi
hanna.nyman (at) vantaa.fi
johanna.kallioaho (at) espoo.fi
kati.savaloja (a) turku.fi
henna.keihas (a) lahti.fi

(Kuva: Inkeri Jäntti)

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.