fbpx Hyppää sisältöön

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto mukana kansallisen lapsistrategian valmistelussa

Maamme hallitus käynnisti keväällä kansallisen lapsistrategian valmistelun. Sen tavoitteena on käydä laajaa yhteiskuntapoliittista keskustelua lapsi- ja perhepolitiikasta ja vahvistaa tietoon perustuvaa toimintakulttuuria päätöksenteossa ja palveluissa.

Lapsistrategiaa valmisteleva ohjausryhmä kokoontui tiistaina 30.10.2018 ensimmäiseen Lapsifoorumiin Helsinkiin keskustelemaan ja viemään strategiatyötä eteenpäin. Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on mukana kansallisessa lapsistrategiatyössä ja toi lapsen osallisuutta ja lapsilähtöisyyttä esille tässä foorumissa. Liitto koosti Lapsifoorumin tiloihin näyttelyn, jonka teokset olivat liiton jäsenkeskuksissa ympäri Suomen työstettyjä taideteoksia. Taiteilijat, peruskouluikäiset ja tätä nuoremmat lapset, toivat töissään esille, minkälaisessa maailmassa he haluavat elää. Heidän teoksensa ovat osa Lapsistrategia2040:tä valmistelevaa työtä. Lisäksi liitto toi foorumiin keskustelemaan lapsia ja nuoria eri puolilta Suomea. Lapsen osallisuus yhteiskunnallisiin asioihin taiteen kautta oli opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteen (2.11.2018) mukaan monelle foorumin osallistujalle merkittävä kokemus. 

”Lapsistrategian valmistelussa kokeillaan ja kehitetään tapoja lasten yhteiskunnallisen osallisuuden vahvistamiseen. Noin 300 lasta yli 20 paikkakunnalta tuotti taidetta Lapsifoorumiin. Töissään lapset kertoivat, millaisessa maailmassa he haluavat elää. Maalauksia, piirustuksia, installaatioita, kirjoituksia ja videoita oli esillä 250. Taitelijat olivat peruskouluikäisiä ja sitä nuorempia. Monitaiteisen näyttelyn tuottivat Suomen lastenkulttuurikeskukset.

Strategiatyön onnistumisen kannalta on keskeistä, että lapset ja nuoret ovat osallistujina mukana. Asiantuntijuus tämän päivän lapsuudesta on lapsilla ja nuorilla, sanoo Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton [vt.] toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu.”

Lue koko tiedote ensimmäisestä Lapsifoorumista

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.