fbpx Hyppää sisältöön

Taideviesti jatkaa kulkuaan lastenkulttuurikeskuksissa

Taideviesti jatkaa kulkuaan lastenkulttuurikeskuksissa 

Vuoden 2021 Taideviestin teemoina ovat:

  • ystävyys (helmi-huhtikuu)
  • leikki (huhti-kesäkuu)
  • vauvojen taideharrastaminen ja varhainen vuorovaikutus (elo-syyskuu)
  • lapsen oikeudet (loka-joulukuu) 

Jokaisen lapsen ja nuoren itseilmaisu taiteen keinoin on arvokasta. Taide on leikkiä, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta.  

Taideviestin tavoitteena on, että lapset ja nuoret pääsevät kokemaan taidetta  sekä lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä  taidemerkkejä ja -jälkiä, voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen  ympäristöistä sekä verkosta. 

Ensimmäisenä taideviestikapulaan tarttuu tänä vuonna Saamelaiskäräjien  lastenkulttuurikeskus Mánnu/Lapin lastenkulttuuriverkosto ja viestiin voi liittyä mukaan eri  puolilta Suomea postaamalla lasten ja nuorten ystävyyteen liittyviä taidetöitä (ystävyysrannekkeita, piirustuksia, tanssiesityksiä yms.). Viestiä voi levittää pyytämällä mukaan oman alueen ja verkoston toimijoita lastenkulttuurin eri saroilta. 

Mitä vielä saamme nähdä? Miten sinä kannustat lapsia ja nuoria taiteen tekemiseen? Mihin  laitat lasten ja nuorten taidetta esille? Tule mukaan toteuttamaan Suomen suurinta  taidegalleriaa. Ihan jokainen voi osallistua isosti tai pienesti, tyyli on vapaa. Ole mukana!  Välitä taideviestiä eteenpäin ja laita taideviestit esiin #taideviesti #konststafetten 

Taideviesti-kampanjalla Suomessa toimivat lastenkulttuurikeskukset nostavat lasten ja  nuorten taidetta sekä lastenkulttuurin ammattilaisia näkyväksi ympäri vuoden.  

#taideviesti #konststafetten #lastenkulttuuri #barnkultur 

Taideviestityöryhmään kuuluvat:

Mervi Eskelinen, Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu LASTU, Lapinlahti Marjo Tiainen-Niemistö, Kulttuuriaitta, Jyväskylä 

Piritta Huhta, Lastenkulttuurikeskus Kruunupää, Pori 

Anne Luiro, Lapin lastenkulttuuriverkosto, Rovaniemi 

Annina Ylikoski, Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARK, Pohjanmaan liitto Leena Hiltunen, Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Turku 

Marika Leinonen-Vainio, Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Turku

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.