fbpx Hyppää sisältöön

Haku on nyt auki! – Youth learning through Arts -hanke tarjoaa uusia menetelmiä ja työkaluja nuorten kanssa toimiville

Haku on nyt auki! – Youth learning through Arts -hanke tarjoaa uusia menetelmiä ja työkaluja nuorten kanssa toimiville

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto käynnisti maaliskuun 2021 alussa kaksivuotisen Youth learning through Arts -hankkeen, joka yhdistää taidelähtöiset menetelmät nuorisotyöhön ja tuo luovan sektorin työkaluksi taidekasvatuksen ja nuorisotyön ammattilaisille, jotka käsittelevät erilaisia nuorille tärkeitä kysymyksiä yhdessä nuorten kanssa. Suomalaisena hankekumppanina on Luonto-Liitto. Muina hankekumppaneina ovat Sloveniasta nuorisokulttuurikeskus Pionirski Dom ja kulttuuriyhdistys Impro sekä Puolasta Malopolski-instituutti ja taidekeskus Cricoteka.

Youth learning through Arts -hanke tuottaa taidekasvattajille ja nuorisotyöntekijöille koulutusjaksoja kaikissa kolmessa hankkeeseen osallistuvassa maassa. Suomessa fokuksessa on ympäristötaide (environmental arts), Sloveniassa improvisaatio ja Puolassa saavutettavuus. 

Hanke on esillä laajasti Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton viestinnässä ja sen tuloksia esitellään niin sidosryhmille Lahdessa Valtakunnallisessa lastenkulttuurifoorumissa syksyllä 2021 kuin Euroopan parlamentin jäsenille seminaarissa Brysselissä syksyllä 2022. 

Haku koulutusjaksoille Suomeen ja Sloveniaan on nyt auki!

Taidekasvattaja, jos olet kiinnostunut taidelähtöisten menetelmien hyödyntämisestä nuorisotyössä, tarjoamme sinulle mahdollisuuden ammatilliseen verkostoitumiseen sekä oman osaamisen kehittämiseen kansainvälisessä joukossa. Koulutukseen osallistuu ammattilaisia Suomesta, Sloveniasta ja Puolasta.

Osallistujiksi haemme henkilöitä, joilla on intoa tutkia omaa alaa uusista näkökulmista ja halu myös jakaa omaa tietotaitoa. Koulutusjaksolla opit nuorten kanssa toimimisesta uudesta näkökulmasta, yhdessä suomalaisten, slovenialaisten ja puolalaisten ammattilaisten kanssa. Suomessa koulutusjakson aikana osallistujat tutustuvat uuteen ympäristötaidemenetelmään ja sen käyttämiseen. Sloveniassa nuorisotyön kysymyksiä työstetään improvisaatioteatterin kautta. Tarkempi ohjelma/aikataulu ilmoitetaan myöhemmin. Koulutusjaksot dokumentoidaan niin kuvina, videoina kuin tekstimuotoisena ja ideat ovat kaikkien käytettävissä. Tuotannon sisällön käyttöoikeus on koulutuksen toteuttajan lisäksi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolla. Työskentely tapahtuu englannin kielellä. Koulutus on maksuton.

Koulutus Suomessa toteutetaan 13.-17.9.2021  inspiroivissa maisemissa urheiluopisto Kisakeskuksessa Raaseporissa, jossa osallistujille on varattu majoitus. Osallistujille järjestetään kuljetus Helsingistä Kisakeskukseen. Mikäli slovenialaisten ja puolalaisten osallistuminen ei koronatilanteesta johtuen onnistu paikan päällä, osallistuvat he koulutukseen verkon välityksellä. Koulutukseen sisältyy myös vierailu Fiskarsin ruukkikylään. Suomesta mukaan valitaan viisi (5) taidekasvattajaa.

Koulutus Sloveniassa, Ljubljanassa toteutetaan 17.-21.1.2022. Lennot Helsinki-Vantaalta sekä majoitus Ljubljanassa sisältyy koulutukseen. Koulutus järjestetään etänä, mikäli koronatilanne näin vaatii.  Suomesta mukaan valitaan viisi (5) taidekasvattajaa.

Hae mukaan 21.6. mennessä osoitteessa: https://q.surveypal.com/Haku-Youth-learning-through-Arts–koulutukseen

Haku Puolan koulutusjaksolle avataan myöhemmin.

Ilmoitamme kaikille hakeneille valinnoista kesäkuun loppuun mennessä.

Lisätietoja voit kysyä Ninni Pehkoselta (puh. +358 40 800 7296, ninni.pehkonen@lastenkulttuuri.fi).

Lisätietoja Youth learning through Arts -hankkeesta: https://lastenkulttuuri.fi/lastenkulttuuri/hankkeet/youth-learning-through-arts/
Youth learning through Arts on EU:n rahoittama Erasmus+ -hanke. Lisätietoja: https://www.oph.fi/fi/kehittaminen-ja-kansainvalisyys/erasmus-ohjelma-2021-2027

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.