fbpx Hyppää sisältöön

Haku taidetyöpajojen ja kansainvälisen koulutuksen toteuttajaksi on nyt auki!

Haku taidetyöpajojen ja kansainvälisen koulutuksen toteuttajaksi on nyt auki!

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto käynnisti maaliskuun 2021 alussa kaksivuotisen Youth learning through Arts -hankkeen, joka yhdistää taidelähtöiset menetelmät nuorisotyöhön ja tuo luovan sektorin työkaluksi taidekasvatuksen ja nuorisotyön ammattilaisille, jotka käsittelevät erilaisia nuorille tärkeitä kysymyksiä yhdessä nuorten kanssa. Suomalaisena hankekumppanina on Luonto-Liitto. Muina hankekumppaneina ovat Sloveniasta nuorisokulttuurikeskus Pionirski Dom ja kulttuuriyhdistys Impro sekä Puolasta Malopolski-instituutti ja taidekeskus Cricoteka.

Youth learning through Arts -hanke tuottaa taidekasvattajille ja nuorisotyöntekijöille koulutusjaksoja kaikissa kolmessa hankkeeseen osallistuvassa maassa. Suomessa fokuksessa on ympäristötaide (environmental arts), Sloveniassa improvisaatio ja Puolassa saavutettavuus. 

Hanke on esillä laajasti Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton viestinnässä ja sen tuloksia esitellään niin sidosryhmille Lahdessa Valtakunnallisessa lastenkulttuurifoorumissa syksyllä 2021 kuin Euroopan parlamentin jäsenille seminaarissa Brysselissä syksyllä 2022. 

Nyt haemme ympäristötyöpajojen, kansainvälisen koulutuksen ja menetelmäoppaan toteuttajaa

Lastenkulttuurikeskuksille on nyt avattu haku nuorten työpajojen toteuttamiseen, taidekasvatuksen ja nuorisotyön ammattilaisten kouluttamiseen sekä e-kirja-muotoisen menetelmäoppaan kirjoittamiseen. Hankkeeseen osallistuvat nuoret ovat Luonto-Liiton ilmastoryhmäläisiä (nuoria puhuttaa erityisesti ilmastokriisi). Fokus on ympäristötaiteessa. Tarkoituksena on, että tulevaisuudessa nuorisotyöntekijät ja taidekasvattajat voivat itse vetää ympäristötyöpajan menetelmäoppaan avulla.  Hankkeeseen valitaan yksi toteuttaja.

Ympäristötaidemenetelmän toteuttajaksi valitun tahon tehtävät: 

  1. Valittu lastenkulttuurikeskus suunnittelee ja vetää Luonto-Liiton ilmastoryhmän nuorille järjestettävän ympäristötaidetyöpajan kesällä 2021 sopimuksen mukaan Helsingissä tai Tampereella. Työpajan kesto noin 3 tuntia.
  2. Tämän jälkeen lastenkulttuurikeskus kouluttaa englanniksi suomalaisia, puolalaisia sekä slovenialaisia taidekasvattajia ja nuorisotyöntekijöitä, jotta he pystyvät vetämään vastaavan ympäristötaidetyöpajan nuorille. 1,5 päivän koulutusjakso järjestetään sopimuksen mukaan 13.-17.9.2021 välillä, urheiluopisto Kisakeskuksessa Raaseporissa. Lastenkulttuurikeskuksen on myös varauduttava vetämään koulutus etänä, mikäli koronavirustilanne näin vaatii. 
  3. Lastenkulttuurikeskus saa palautetta menetelmästään ja toteuttaa kansainvälisessä koulutuksessa luodun työpajan uudelleen Luonto-Liiton ilmastoryhmän nuorille. Työpajan ajankohta sovitaan syys-lokakuulle 2021 ja kesto n. 3 tuntia. Työpajojen ja koulutuksen ohjaamiseen lastenkulttuurikeskus voi oman harkinnan mukaan tarjota yhtä tai kahta ohjaajaa. 
  4. Työpajojen ja koulutuksen lisäksi lastenkulttuurikeskus kirjoittaa tiiviin menetelmäoppaan ympäristötaidetyöpajamenetelmästään kesä-lokakuun 2021 aikana. Runko tulee Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolta, joka myös editoi ja taittaa menetelmäoppaan e-kirjaksi. 
  5. Lastenkulttuurikeskus esittelee työpajat, koulutuksen sekä e-kirjan Valtakunnallisessa lastenkulttuurifoorumissa 16.-17.11.2021 yhdessä Luonto-Liiton ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kanssa. Esitys pidetään englanniksi. 

Nuorten työpajat pidetään suomen kielellä, mutta kansainvälisen koulutuksen työkieli on englanti, joten englannin kielen taito on välttämätön. Menetelmäopas kirjoitetaan suomeksi. Työpajat sekä koulutus dokumentoidaan myös kuvin ja videoin. Tuotannon sisällön käyttöoikeus on toteuttajan lisäksi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolla. Sisältöjä tarkennetaan ja aikatauluja valmistellaan Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimiston työntekijöiden sekä Luonto-Liiton toimijoiden kanssa. E-kirjan osalta suunnittelun ja taiton tekee liitto. Hankkeen rahoittaa Erasmus+ -ohjelma.

Mikäli sopivia hakemuksia ei tule lastenkulttuurikeskuksilta, haku avataan muille lastenkulttuuritoimijoille.

Liitto korvaa lastenkulttuurikeskukselle tuotannosta 5 500 € (sis. alv) + matkakulut tapahtumiin + ylläpidon koulutusjaksolla max. kahdelle henkilölle kahden päivän ajan.

Hakea voi täyttämällä hakemuslomakkeen 15.5. mennessä osoitteessa: https://q.surveypal.com/Haku-ymparistotaidetyopajojen-ja-kansainvalisen-koulutuksen-tuottajaksi 

Hakijoille ilmoitetaan valinnasta toukokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja antaa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton koordinaattori Ninni Pehkonen, p. +358 40 800 7296, ninni.pehkonen@lastenkulttuuri.fi

Lisätietoja Youth learning through Arts -hankkeesta: https://lastenkulttuuri.fi/lastenkulttuuri/hankkeet/youth-learning-through-arts/

Lisätietoja Erasmus+ -ohjelmasta: https://www.oph.fi/fi/kehittaminen-ja-kansainvalisyys/erasmus-ohjelma-2021-2027 

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.