fbpx Hyppää sisältöön

Tuokiokuva lastenkulttuuriin

Blogiteksti on julkaistu alunperin Turun kaupungin Kulttuuriblogissa 25.3.2019.

Vauvojen ja taaperoiden kulttuuriviikkoa vietetään tänä vuonna kesäkuun ensimmäisellä viikolla 3.-7.6.2019. Vauvaviikon valmistelut ja ohjelmiston suunnittelu ovat jo hyvässä vauhdissa. Vauvojen ja taaperoiden kulttuuriviikon aikana ohjelmistossa on aikaisempien vuosien malliin musisointia, vauvakirjallisuuden maistelua sekä vauvojen värikylvyn riemua. Luvassa on myös runojumppaa, sirkustaiteilua ja vauvateatteria sekä monenmoista muuta yhteistä kivaa tekemistä.

”Yhdessä tuumin levitimme lelut lattialle ja aloitimme leikin.”

Vauvaviikon valmistelujen tiimoilta meillä oli valokuvaustreffit 11 kuukauden ikäisen Edithin kanssa.
Ilolla odotin meidän tapaamistamme. Koska emme Edithin kanssa olleet aiemmin tuttuja, hiipi mielenviereen ajatus, että entä jos emme löydäkään yhteisymmärrystä ja ujous iskee puolin ja toisin.

Olin ottanut treffeillemme mukaan erilaisia leluja, muskarisoittimia ja pehmokirjoja ajatuksena, että näin voisimme helpoiten löytää yhteisen sävelen.  Sädehtivä Edith saapui hymyilevänä ja hyväntuulisena paikalle ilman ujostelun häivääkään. Yhdessä tuumin levitimme lelut lattialle ja aloitimme leikin. Tutustumiseen meillä ei mennyt kuin tovi.

Aluksi leikimme nukeilla. Sitten siirryimme leikkimään supersankarin viitan kanssa kukkuu-leikkiä. Sovittelimme hetken hassuja hattuja. Edith tuumasi hatuista, että o-ou ja oh-hoh, ja nopeasti huomasin, että hattuleikki ei ollut Edithin leikkilistan kärkisuosikki. Hattuleikki oli kivaa ainoastaan silloin, kun hassut hatut olivat minun päässäni.

Tuokiokuva lastenkulttuuriin

Kuva: Tiia Suorsa

Siirryimme kokeilemaan muskarisoittimia. Yhdessä tuumin musisoimme hetken, erityisesti marakassin soittaminen kiinnosti Edithiä. Yhteisen musisointihetken jälkeen uppouduimme kirjallisuuden pariin. Muumi-kirja oli paras kaikista ja muumihahmot tuntuivatkin olevan Edithille jo entuudestaan tuttuja.

Tuokiokuva lastenkulttuuriin

Kuva: Tiia Suorsa

Meidän leikki- ja valokuvaustreffeistä tuli iloinen mieli pitkäksi aikaa ja muistoksi jäi paljon iloisia ja ilmeikkäitä valokuvia.

Vauvaviikon aikana perheen pienimpien on mahdollisuus fiilistellä monipuolisella vauvojen ja taaperoiden taide- ja kulttuuriohjelmalla. Kiinnostaako vauvateatteri, vai tekisikö mieli osallistua taaperoiden räppityöpajaan ja ”graffitimaalaukseen”? Tai ehkä toiveena on ihan vaan ottaa rento hetki pehmolelukylvyssä ja tutkia rauhassa vaikka Muumi-kirjaa!

Yhdessä Edithin kanssa toivotamme pikkuväen tervetulleiksi vauvaviikon tapahtumiin kesäkuussa!

Kirjoittaja:

Leena Hiltunen
lastenkulttuurin suunnittelija
Vapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut
Turun kaupunki
Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.