fbpx Hyppää sisältöön

Lastenteatterin ideahautomo hakee vuoden 2022 ITU-esitystä

ITUjen näyttämön järjestävät Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Päijät-Hämeen lastenkulttuurikeskus Efekti ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Aurora

ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta esityksestä. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Esityksen genre ja muotokieli on vapaa. 

Vuoden 2022 esitykseksi haetaan helposti liikuteltavaa ja kiertävää ulkoesitystä, joka soveltuu myös sisätiloihin. Esityspaikkoina olisivat esim. koulujen ja päiväkotien pihat, lähimetsät, kadut tai julkiset aulatilat. Lyhyt rakennus- ja purkuaika sekä kevyt tekninen kalusto ovat ominaisia vuoden 2022 ITUjen voittajille. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö.

Hakemusten perusteella 6–8 ehdotusta valitaan Itujen näyttämökatselmukseen, joka järjestetään ulkotiloissa Espoon lastenkulttuurikeskus Aurorassa syyskuussa 2021. Näistä taiteen ammattilaisraati valitsee vuoden 2022 ITU–esityksen. Esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2022 ja se toivotaan järjestettävän näyttämön tuotantotukitahojen kanssa yhteistyössä. Valitulle ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 €, josta myönnetään laskua vastaan 6000€ vuonna 2021 ja 2000€ vuonna 2022.

Näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään 10 esitystä. ITU-esityksien määrä riippuu myös siitä, kuinka teos mukautuu erilaisiin esitystiloihin.

Lisäksi voidaan valita Pikku-Itu-esitys, jolle myönnetään 3000 € tuotantotuki. Pikku-Itu-esityksiä ostetaan vähintään yhteensä 4 kpl.

Haku päättyy 1.6.2021, jonka jälkeen valitaan katselmukseen osallistuvat esitysehdotukset.

ITU-esitysehdotuksen hakemuksen tulee sisältää seuraavat seikat:

  • tekijät yhteystietoineen ja esittelyineen
  • teoksen työnimi sekä kuvaus suunnitellusta teoksesta
  • kuvaus suunnitellusta teoksesta tuotantoaikatauluineen ja alustava rahoitussuunnitelma

Hakulomake ja liitteet lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla: katariina.metsalampi@hel.fi

Tulostettu hakulomake tulee olla perillä liitteineen viimeistään 1.6.2021 klo 16
Annantalo
Katariina Metsälampi
PL 10417
00099 Helsingin kaupunki

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.