fbpx Hyppää sisältöön

Harrastamisen Suomen mallille yhteyspiste ja tunnus

Harrastamisen Suomen mallille yhteyspiste ja tunnus

Harrastamisen Suomen malli on saanut oman visuaalisen ilmeen ja tunnuksen, jotka tulevat kaikkien harrastamisen Suomen mallissa mukana olevien toimijoiden käyttöön. Ilme näkyy harrastusten viestinnässä lapsille, nuorille, perheille ja yhteistyökumppaneille. Kuntia ja harrastusten järjestäjiä tukeva Suomen mallin yhteyspiste aloittaa toimintansa elokuussa.

Yli sata kuntaa on pilotoinut Suomen mallia hyvin tuloksin kevään aikana. Uusi visuaalinen ilme ja yhteyspiste edistävät Suomen mallin vakiintumista sekä sitä, että yhä useampi koululainen löytää itselleen mieluisan ja maksuttoman harrastuksen”, johtaja Henni Axelin sanoo.

Suomen mallin tunnuksen toivottiin kuvastavan lasten ja nuorten kiinnostusta moniin eri harrastuksiin sekä tekemisen iloa. Tunnuksesta tuli sympaattinen hahmo, joka animaatioissa kokeilee itsekin erilaisia harrastuksia. Tunnus tulee näkymään kaikessa Suomen mallin viestinnässä.

Harrastamisen Suomen mallin H-tunnus on helposti lähestyttävä, selkeä, hauska ja aktiivinen. Se elää kuten lapsetkin; liikkuu, tuntee ja harrastaa. Se saa, aina tilanteen mukaan, uusia olomuotoja animoinnin avulla. Se voi tanssia ja laulaa, tai harrastaa vaikka sirkusta tai tähtitieteitä. Tärkeintä kuitenkin on, että lapset ottavat sen omakseen ja tekevät H-kirjaimesta omat tulkintansa, sanoin tai kuvin”, kertoo ilmeen ja tunnuksen suunnittelija Ilkka Kärkkäinen.

Suomen malli on myös saanut oman yhteyspisteen, jonka koordinaattorina aloittaa elokuussa Tarja Vartiainen. Koordinaattorin ja yhteyspisteen tehtävänä on edistää kuntien ja harrastusten järjestäjien yhteistyötä, kerää hyviä käytäntöjä ja auttaa kuntia löytämään ohjaajat lasten ja nuorten toivomiin harrastuksiin.

Harrastamisen Suomen mallin yhteyspiste edistää kuntien ja harrastusten järjestäjien verkottumista sekä ammattitaitoisten ohjaajien löytämistä kuntiin toteuttamaan lasten ja nuorten harrastustoiveita. Yhteyspiste kerää ja levittää kuntien hyviä käytäntöjä. Yhteyspisteestä vastaa Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, joka toimii yhteistyössä Suomen Olympiakomitean ja laajan harrastusverkoston kanssa. Yhteyspiste sijaitsee Opetushallituksessa. 

Lisätietoja:
Johtaja Henni Axelin, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 0295 330 205
Johtaja Tiina Kivisaari, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 0295 330 178
Neuvotteleva virkamies Iina Berden, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 0295 330 069
Toiminnanjohtaja Aleksi Valta, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, p. 040 820 5425


Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.