fbpx Hyppää sisältöön

Lasten kulttuuriviikoilla liikutaan rohkeasti yli kuntarajojen

Kymenlaaksossa ja Loviisan seudulla vietetään 3.-25.2.2024 Lasten kulttuuriviikkoja. Viikkoja on järjestetty jo 42 vuoden ajan. Kulttuuriviikot tuovat nähtävää ja koettavaa päiväkoteihin ja kouluihin, mutta tarjolla on ohjelmaa myös lapsiperheille.

Lasten kulttuuriviikot – tapahtumakokonaisuus on vuosittain Koppaverkoston järjestämä kulttuurikavalkadi, joka avaa ovet yleisötapahtumiin yli kuntarajojen ja jalkautuu päiväkoteihin ja kouluihin. Loviisassa kulttuuriviikkoja ovat mukana tekemässä myös loviisalaiset taiteen perusopetusta antavat oppilaitokset (Musiikkiopisto Loviisassa, Loviisan tanssiopisto, Loviisan taidekoulu sekä Teatteri Soittorasia).

Kolmen viikon aikana Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa, Loviisassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä järjestetään yli 80 maksutonta perhetapahtumaa. Tänä vuonna menossa mukana ovat KO-KOO-MO, Mimi ja Kuku, Maisteri Molto, Teatterit Mukamas ja Hevosenkenkä, sekä monia kymmeniä muita niin valtakunnallisia kuin paikallisiakin taiteilijoita. Lisäksi päiväkodeille ja kouluille on suunnattu runsaasti kohdennettua ohjelmaa. Tapahtumien kokonaismäärä tuplaantuu kun huomioidaan kohdennetut esitykset päiväkoteihin, esikouluihin ja kouluihin.

Kulttturiviikkojen tavoitteena on tarjota lapsille yhdenvertaisesti mahdollisuuksia kokea ja osallistua. Konsertin kuulemisen tai näytelmän katsomisen ei pitäisi olla vain niistä maksamaan pystyvien mahdollisuuksia. Kulttuurikokemukset ovat hyödyksi kaiken ikäisille, mutta juuri teemaviikoilla pyritään huolehtimaan siitä, että lapsetkin pääsevät niitä kokemaan.

Monipuolisella ohjelmalla kutsutaan perheitä liikkumaan rohkeasti yli kuntarajojen ja silmäilemään ohjelmakattausta seitsemän kunnan alueella.

Lasten kulttuuriviikot sukeltaa sanataiteeseen

Sanat ovat avaimia mielikuvitukseen. Tänä vuonna Lasten kulttuuriviikkojen ohjelmistossa näkyy sanataide sen monien mahdollisuuksien muodoissaan. Teemalla juhlistetaan Kirsi Kunnas 100 valtakunnallista juhlavuotta. Sanataide sen enempää erottelematta kirjoitetaan monen taidemuodon sisään itsessäänkin. Lasten kulttuuriviikoilla sanataidetta voi tuottaa ja kokea monissa innostavissa soveltavan taiteen työpajoissa, tuokioissa ja esityksissä.

Lapset mukana kulttuuriviikkojen tapahtumailmeen luonnissa

Lasten kulttuuriviikkojen tapahtumailme on rakentunut kouluille suunnatun julistekilpailun voittajatyön pohjalta. Tänä vuonna Lasten kulttuuriviikkojen julistekilpailun voitti Langinkosken koulun 4A:n oppilaat Julia Virtanen ja Jessica Laiho. Värikäs ja iloinen yhteistyönä syntynyt kärpässienityö antaa pirteän ilmeen Lasten kulttuuriviikoille. Tapahtumasivujen kautta voi tutustua myös digitaaliseen julistenäyttelyyn.

Koko runsas ohjelmatarjonta löytyy kunta- ja kaupunkikohtaisesti koottuna Lasten kulttuuriviikkojen sivustolta www.lastenkulttuuriviikot.fi

Mikä Koppaverkosto?

Lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppa on alueellinen verkosto, jota Kotkan lastenkulttuurikeskus koordinoi. Verkostoon kuuluvat Kotkan lisäksi Hamina, Kouvola, Loviisa, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti. Verkosto kehittää lastenkulttuuripalveluita ja ammatillista osaamista alueellaan. Kopan toiminta pohjautuu Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton strategiseen visioon ”Lapsen oikeus kulttuuriin ja taiteeseen toteutuu”. 

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.