fbpx Hyppää sisältöön

Piste Kollektiivin teos Viima sai lastenkulttuurin ITU-palkinnon

Piste Kollektiivi ry:n teos Viima sai lastenteatterin ITU-palkinnon vuodelle 2022

Lastenteatterin ideahautomo valitsi vuoden 2022 ITU-esityksen 31.8.2021 Espoon Lasten kulttuurikeskus Auroran pihamaalla. Katselmukseen lähetetyistä 18 hakemuksesta esiraati valitsi katselmuspäivänä esitettäviksi seitsemän teosta. Vuoden 2022 esitykseksi haettiin teosta, joka on liikuteltava ja kiertävä ulkoesitys, joka soveltuu myös sisätiloihin.

ITU-tuotantotuen saajaksi valittiin Piste Kollektiivi ry:n teos Viima. Raati luonnehti teosta sanoilla:  “Esityksessä on selkeä lähtökohta, josta avautuu luovaan työhön monia yllättäviäkin väyliä toteuttaa rikas kokonaisuus. Teos on oppitunnin ja teatterillisen leikin mukaansatempaava yhdistelmä. Teksti on hyvää kautta linjan ja esiintyjät ovat fyysisesti taitavia ja lupaavia. Esiintyjien yhteispeli mahdollisti eteenpäin vievän tempon, heidän motivaatio ja innostus tarttui katsojiin. Teos soveltuu ulkotiloihin kiertäväksi esitykseksi. Tuulentutkintakone on kiehtova elementti. ”

ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8 000 €. Lisäksi näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmista ITU-esitystä yhteensä vähintään kymmenen esitystä.

ITU-raadissa istuivat tänä vuonna Tanssiteatteri Hurjaruuthin johtaja Liisa Korpiniitty, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin tuottaja Riikka-Leena Puistola sekä Lahden kaupunginteatterin näyttelijä-ohjaaja Tapani Kalliomäki.

ITUjen näyttämön järjestävät vuosittain Päijät-Hämeen lastenkulttuurikeskus Efekti, Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Aurora.

Lastenteatterikatselmukseen voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta.

Seuraava ITU-katselmus järjestetään syksyllä 2022 Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessissä. Esityshaku avautuu keväällä 2022.

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.