fbpx Hyppää sisältöön

Small size -verkoston jäsenet haastavat päättäjät ja median huomiomaan pienten lasten oikeuden taiteeseen ja kulttuuriin.

Taide ei katso ikää, uteliaisuus ratkaisee.

Tammikuun 25.–27. päivä vietetään kansainvälisiä Small size -päiviä. Järjestäjinä ovat 80 teatteria, tanssiteatteria, taidelaitosta ja yhteisöä, jotka kantavat huolta siitä, että oikeus taiteeseen ja kulttuuriin toteutuu yhtä lailla niin 0–6-vuotiailla lapsilla kuin isommilla lapsilla ja nuorilla. Small size -verkostolla on jäseniä lähes 30 maassa, kaikissa maanosissa.

Suomalaiset verkoston jäsenet, Annantalo, Lasten kulttuurikeskus Aurora, Lasten Taidefestivaali Hippalot, Tanssiteatteri Auraco ja Loiske Ensemble haastavat…

1.       …poliittiset puolueet ja vaalityötä tekevät ehdokkaat kertomaan vaaliohjelmissanne ja vaalitilaisuuksissanne, miten taiteen ja kulttuurin tasa-arvoinen kohtelu tulisi toteuttaa eri-ikäisten kansalaisten arjessa. Mihin toimenpiteisiin aiotte ryhtyä menestyttyänne vaaleissa?

2.       …valtion, kuntien ja säätiöiden taiteen tuesta päättävät elimet tarkistamaan, onko rahanjako tasapuolista, vai onko pienille lapsille suunnatulla toiminnalla lapsiale. Jos tällainen vinouma löytyy, haastavat verkoston jäsenet korjaamaan sen ensi tilassa.  

3.       …median muistamaan lastenkulttuuria vaalikoneiden kysymyksissä, vuoden kulttuuritapahtumien listauksissa ja pienille lapsille tehtyjen esitysten esilletuomisessa.

Haasteeseen tarttumista seurataan lastenkulttuuritoimijoiden piirissä sekä vauvasuomi.fi-sivustolla. Parhaiten toimeen ryhtynyt palkitaan vauvan päivän juhlassa syyskuun lopulla.

Annantalo, Lasten kulttuurikeskus Aurora ja Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, joka järjestää Hippaloita, ovat Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäseniä.

Lisätietoa:

Katariina Metsälampi, kansainvälisen Small size Networkin puheenjohtaja

katariina.metsalampi(at)hel.fi, Facebook: #smallsizedays2019. www.smallsizenetwork.org)

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.