fbpx Hyppää sisältöön

Taidekasvattaja, hae mukaan koulutukseen Puolaan

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on avannut taidekasvatuksen ammattilaisille haun koulutusmatkalle Krakovaan, Puolaan kesäkuussa 2022. Koulutus on osa Youth learning through Arts -hanketta, jonka tarkoituksena on yhdistää taidelähtöiset menetelmät nuorisotyöhön ja tuoda luova sektori työkaluksi nuorisotyöntekijöille, jotka käsittelevät erilaisia nuorille tärkeitä aiheita ja kysymyksiä yhdessä nuorten kanssaan. Hankkeen koulutusten aikana nuorisotyöntekijät oppivat taidekasvattajilta ja toisinpäin. Koulutuksen teemana on saavutettavuus. 

Puolalaiset kouluttajatahot Malopolski-instituutti ja taidekeskus Cricoteka ohjaavat kuvataidetta ja teatteria yhdistäviä työpajoja, joiden nuorista osallistujista osa on eri tavoin vammaisia. Yhdistämällä eri taiteen muotoja he voivat vastata nuorten osallistujien erityistarpeisiin ja tuoda esiin heidän luovuuttaan. Näistä työpajoista sekä kesäkuussa järjestettävästä koulutuksesta syntyy menetelmäopas taidekasvattajien ja nuorisotyöntekijöiden käyttöön, ja sellaisen osallistavan kulttuurikasvatuksen luomiseen, joka on avoin erilaisille liikkumis- ja/tai havaintokyvyille. Osallistujilla ei ole välttämätöntä olla aikaisempaa kokemusta vammaisten parissa työskentelystä. 

Matkan ajankohta on 12.–16.6.2022. Koulutukseen valitaan viisi osallistujaa Suomesta. Kurssille valitaan myös viisi osallistujaa Puolasta ja viisi osallistujaa Sloveniasta. Slovenialaisten osallistujien tausta on improvisaatiossa. 

Matkaohjelmaan sisältyy päivittäin runsaasti ohjelmaa ja siirtymiset lentokentältä/lentokentälle hoidetaan julkisilla kulkuvälineillä. Matka sisältää runsaasti sosiaalisia tilanteita. Matkan työkieli on englanti. 

Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Hakemuksessa hakijan tulee kertoa motivaatiostaan: miksi matkasta olisi hyötyä. Kaikkea tietoa käsitellään luottamuksellisesti.

Viimeinen hakupäivä on 15.3.2022.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille 21.3.2022 mennessä. 

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto vastaa osallistujien matkajärjestelyistä ja matkakustannuksista Suomesta (Helsinki-Vantaan lentokentältä alkaen) Puolaan ja takaisin sekä majoituskuluista Krakovassa. Osallistujat kustantavat itse kulkemisen Helsinki-Vantaan lentokentälle ja -kentältä, ruokailukulut sekä muut henkilökohtaiset kulut. 

Osallistujilla tulee olla vaadittavat koronarokotukset Puolaan matkustaakseen ja voimassaoleva matkavakuutus. 

Lisätietoa:

Ninni Pehkonen 
koordinaattori
p. 040 800 7296
ninni.pehkonen@lastenkulttuuri.fi

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.