fbpx Hyppää sisältöön

Kulttuurikeskus Luckan Raseborg mukaan Lastenkulttuurin verkostoon

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on saanut verkostoonsa valtakunnallista vahvistusta, kun Länsi-Uudella maalla sijaitseva Kulttuurikeskus Luckan Raseborg on liittynyt liiton jäseneksi. Länsi-Uudenmaan kulttuuriyhdistys ylläpitää Luckan kulttuurikeskusta Raaseporissa.

Luckanin toimipisteet Suomessa ovat ruotsinkielisiä kulttuurikeskuksia, jotka tarjoavat neuvontapalveluita ja kulttuuritoimintaa. Luckan myös tuottaa ja koordinoi kulttuuritapahtumia ja -projekteja yhteistyössä muiden järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Luckanin tavoitteena on vahvistaa suomenruotsalaista kulttuuri-identiteettiä alueellisesti.

Luckan Raseborg liittyi mukaan lastenkulttuurin toimijakentän ytimeen ja osallistuu yhdessä 34 muun lastenkulttuurikeskuksen kanssa valtakunnalliseen lastenkulttuurin kehittämistyöhön. ”Arvostamme sitä yhteiskehittämistä ja ekosysteemiajattelua, jota löytyy Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintakulttuurissa. Haluamme luoda ja ylläpitää verkostojamme ja yhteistuumin vahvistaa lasten osallisuutta, joka puolella maata. On hauskaa ideoida ja luoda uutta myös yli kielirajojen ja koemme, että Länsi-Uudenmaan lastenkulttuurialueelta on oltava edustus mukana liitossa”, sanoo lastenkulttuurikoordinaattori Pamela Andersson.

Luckan Raseborg lupaa tuoda mukanaan sekoituksen ideoita, näkökulmia ja alueellista tuntemusta, kielivähemmistön perinteitä, verkostotoimijuutta ja maaseuturakkautta, ja ripauksen pohjoismaisuutta. Länsi-Uudenmaan kulttuuriyhdistys, joka ylläpitää Luckan kulttuurikeskusta Raaseporissa, toimii erityisesti kirjallisuuden parissa, lasten ja nuorten kirjallisuusfestivaalin järjestäjänä jo kymmenen vuoden ajan sekä teatteritaiteen perusopetuksen kehittäjänä omalla seudullaan. Myös laajat maaseudun kehittämishankkeet ja EU-hankkeet ovat Luckanin perusosaamista. ”Tällä hetkellä kehitämme alueen kouluille ja varhaiskasvatukselle kulttuurikasvatuksen palvelukauppaa saavutettavuuden ja saatavuuden edistämiseksi.”

Lastenkulttuuri on parhaimmillaan aktiivista toimijuutta ja elämäniloa. Lisäksi se on oiva väline tukea lapsen henkilökohtaista kehitystä, kiteyttää Pamela lastenkulttuurin merkityksestä ja siitä mitä lastenkulttuuri voi parhaimmillaan olla.

https://www.facebook.com/luckanraseborg


Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto mahdollistaa jäsenistään muodostuvan lastenkulttuurin asiantuntijaverkoston, joka tuottaa lastenkulttuuripalveluita monipuolisesti ja monitaiteisesti eri puolilla Suomea. Liitossa on vuoden 2022 alussa 35 jäsenorganisaatiota. Suomen lastenkulttuurikeskukset tekevät yhteistyötä valtakunnallisesti kierrättäen näyttelyitä ja taidetyöpajoja, tekemällä esitys- ja menetelmävaihtoa sekä tuottamalla yhteishankkeita. Keskukset toimivat alueillaan läheisessä yhteistyössä kuntien eri hallinnonalojen, kuten varhaiskasvatuksen, koulujen ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.