fbpx Hyppää sisältöön

Aleksi Valta valittiin European Network of Cultural Centers järjestön hallituksen jäseneksi

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toiminnanjohtaja Aleksi Valta on valittu European Network of Cultural Centersin (ENCC) vuosikokouksessa Latvian Riikassa 4.6.2024 järjestön hallituksen jäseneksi (board of directors).

ENCC on kansainvälinen järjestö, joka yhdistää 121 kulttuurikeskusta eri puolilla Eurooppaa ja sen ulkopuolella koulutusta, yhteistyötä ja edunvalvontaa varten. Liitto on ollut järjestön jäsen vuodesta 2020, ja osallistunut aktiivisesti kansainvälisen järjestön toimintaan. ”Meillä on jokaisessa ENCC:n työryhmässä jäsenet sekä liiton toimistolta että jäsenorganisaatioista ja liiton henkilökunta on osallistunut maksuttomiin koulutuksiin”, kertoo toiminnanjohtaja Aleksi Valta.

ENCC:n hallitusvaali oli historiallinen ja merkittävä. Järjestölle äänestettiin ensin uusi puheenjohtaja pitkäaikaisen puheenjohtajan Ivo Peetersin seuraajaksi neljästä ehdokkaasta. Valituksi tuli Vittorio Bianco Italiasta. Puheenjohtajavaalin jälkeen valittiin kymmenestä ehdokkaasta viisi hallituksen jäsentä. Yksi valituista oli Aleksi Valta.

”Tämä on hieno viesti näin Euroopan parlamenttivaalien alla. Suomi on osa Eurooppaa. Meillä on sille paljon annettavaa ja sieltä saatavaa. Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka kansainvälinen työ ja näkyvyys vahvistuu Valtan valinnan myötä merkittävästi”, kertoo liiton puheenjohtaja Fatim Diarra.

”Hallitusjäsenyys ENCC:ssa on tärkeä asia liitolle ja jäsentemme kansainvälisille yhteistyömahdollisuuksille. Mahtavaa päästä viemään suomalaista osaamista järjestöön, tuoda kontakteja Suomeen ja oppia hallitustyöskentelystä eurooppalaisessa järjestössä”, iloitsee ENCC:n hallituksen tuore jäsen Aleksi Valta Riikasta käsin.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Pilvi Kuitu, Aleksi Valta ja Tetti Tuhkio.

Vuosikokouksen yhteydessä Riikassa 4.–6.6. järjestettiin Tracing the Trails: for Inclusive Culture in Unequal Times -seminaari, jossa lastenkulttuuriverkoston saavutettavuustyö nostettin näkyvästi esille. Seminaarissa Saavutettava Harrastamisen Suomen malli -hankkeen tuloksia ja saavutettavuustyötä esittelevät Pilvi Kuitu ja Tetti Tuhkio.

Artikkelikuva: Irene Fici, ENCC / ENCC:n uusi hallitus, oikealla istumassa sinisessä kauluspaidassa ENCC:n uusi puheenjohtaja Vittorio Bianco (Torino, Italia).

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.